Сучасні комунікації у профспілкових організаціях: навчання інформаційників

Ідеальна аудиторія для маніпулювання – це люди без критичного мислення. А для протистояння маніпуляціям потрібно вміти просіювати інформацію, критично оцінювати мету та інтереси джерел інформації. Саме з таким лейтмотивом у Києві 16-17 квітня 2019 року відбувся семінар для фахівців з інформаційної роботи виконавчих апаратів територіальних організацій Профспілки працівників освіти і науки України.

Тема навчання – «Сучасні комунікації та PR у профспілкових організаціях. Оптимізація робочого простору».

Участь у семінарі взяли участь фахівці, які відповідають за інформаційну складову у обласних організаціях Профспілки – ведуть сайти, сторінки соціальних мереж, пишуть у власні та регіональні газети, журнали, бюлетені, а також відповідають за роботу зі ЗМІ у області.

Відкрив захід Голова Профспілки Георгій Труханов. Він поінформував про дії Профспілки щодо захисту прав і гарантій освітян в умовах реформування галузі, розповів про основні видатки на освіту та їх розподіл по місцевих бюджетах. Насамкінець розмови ознайомив із роллю і місцем організації у міжнародному профспілковому русі.

Людина в світі медіа повинна бути медіаграмотною – з таким налаштування продовжила роботу семінару Інна Михальченко, завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій апарату ЦК Профспілки. І разом з учасниками обговорили актуальні питання та перспективи інформаційної роботи у територіальних організаціях.

Далі разом з експерткою з комунікації, редакторкою проекту Інституту розвитку регіональної преси «По той бік новин» Альоною Романюк розбирали фейки і маніпуляції у ЗМІ та як вберегтися від них.

Завершенням цього робочого дня було відвідування відновленого Будинку профспілок та Музею Майдану. Інформаційники мали нагоду поспілкуватися із Головою ФПУ Григорієм Осовим, його заступником Євгеном Драп’ятим, колегами з Медіа-центру ФПУ.

Другий день роботи семінару був дуже насиченим та різноплановим. Розпочали з практичного лекторію «Право особи на власне зображення», який провела завідувачка відділу експертно-правової роботи апарату ЦК Профспілки Людмила Липець.

Далі – тренінг з фактчеку провів керівник Центру освіти дорослих «Перспектива» Віталій Копиш. Під час інтерактиву колеги з областей навчалися відділяти емоції від фактів, верифікувати та перевіряти інформацію, фото тощо.

У форматі круглого столу відбулося обговорення актуальних питань та викликів інформаційної роботи у територіальних організаціях. Колеги з Луганська, Тернополя, Черкас, Закарпаття, Вінниці, Дніпра, Чернігова, Волині, Запоріжжя поділилися досвідом та власними напрацюваннями з питань організації робочого простору, співпраці зі ЗМІ у регіоні, а також окреслили завдання на перспективу.

Окремим блоком йшла практична панель «Ефективна комунікація онлайн. Лайф-хаки для роботи у соціальних мережах», який провела Марія Самойленко – координаторка СД Платформи з SMM, яка й завершувала роботу дводенного заходу.

Щиро сподіваємося, що окрім сертифікатів фахівці, які відповідають за інформаційну складову у обласних організаціях Профспілки, отримали корисний досвід, нові знання та практичні поради щодо використання сучасних методів для ефективної комунікації, які допомагатимуть їм у щоденній роботі.

Дякуємо спікерам за презентації та практичні кейси, а учасникам – за активність та допитливість! Бажаємо усім наснаги та успіхів у справах!

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори