Профспілка звернулася до Президента щодо збільшення видатків на освіту і науку у Держбюджеті – 2022

Профспілка працівників освіти і науки України спрямувала звернення до Президента України щодо підтримки та впливу на збільшення обсягів видатків на освіту і науку у Державному бюджеті України на 2022 рік і забезпечення законодавчо визначених статтею 61 Закону України «Про освіту» трудових прав педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників. 

Профспілка вимагає прийняття, як альтернативної постанові № 822, постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників» про застосування з 1 січня 2022 року додаткового коефіцієнта 1,5 для підвищення розмірів посадових окладів педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників. 

За розрахунками необхідні додаткові видатки на реалізацію цієї постанови становитимуть 38,4 млрд гривень. При цьому 22% від цієї суми повернеться до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування відповідними внесками, нарахованими на фонд оплати праці. 

Місцеві бюджети поповняться надходженнями від сплати податку на нараховані доходи педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників, яким буде підвищено заробітну плату. Повернуться також кошти до державного бюджету від сплати податку на доходи фізичних осіб, а також військового збору. Таким чином зменшиться сума дотації з Державного бюджету Пенсійному фонду та поповняться як місцеві, так і державний, бюджети.

 Завантажити звернення ofis-prezydenta_zvernennia_profspilky.pdf [174.77 Kb][423] Завантажити Переглянути документ онлайн


Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори