Консолідація зусиль задля захисту та підтримки освітян

Профспілка працівників освіти і науки України продовжує свою діяльність щодо консолідації зусиль для підтримки та захисту освітян в умовах режиму воєнного стану. 

Голова Профспілки Георгій Труханов на онлайн-нараді, що відбулася 5 квітня 2022 року, підкреслив, що понад 80% освітян працюють в межах нашої країни – чи на основному робочому місці чи є тимчасово-переміщеними особами. Але вони виконують свої основні обов’язки – навчають та виховують дітей та учнів. Повертається до роботи і вища школа. І наші педагоги й викладачі, сьогодні як ніколи потребують матеріальної та моральної підтримки, юридичних консультацій тощо. 

Георгій Труханов подякував усім головам обласних організацій за ту працю, що вони роблять уже більше 40 днів війни – приймають освітян, розміщують, вирішують основні проблеми, надають гуманітарну та інші види допомог. І закликав і надалі допомагати членам профспілки, слідкувати за повними виплатами заробітних плат, хоч інколи це зробити надскладно.

Колеги з регіонів поділилися інформацією про те, що практично роблять на своїх місцях – від виплат матеріальних допомог до вирішення елементарних побутових питань. 

Насамкінець засідання було окреслено подальші напрями діяльності в існуючих умовах та перспективи на післявоєнні часи. 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори