Передавати спеціалістам уроки з окремих предметів у початкових класах – лише з обов'язкової письмової згоди учителів початкових класів

Передавати спеціалістам уроки з окремих предметів у початкових класах – лише з обов'язкової письмової згоди учителів початкових класівУ зв'язку з проведенням Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» Міністество освіти і науки, молоді та спорту України направило Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Інститутам післядипломної педагогічної освіти листа від 30.01.2012 р. N 1/9-66 з відповідними рекомендаціями.

У листі міністерства, зокрема, наголошено, що передавати уроки з окремих предметів у початкових класах, у т. ч. з іноземної мови, фізичної культури, образотворчого мистецтва, музики, основ здоров'я спеціалістам можливо за наявності об'єктивних причин та обов'язкової письмової згоди учителів початкових класів, забезпечуючи при цьому оплату праці відповідно до положень п. 74 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти.

Зазначена норма відображена також у п.4.2.7. Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011–2015 роки.



Відділ соціально-економічного захисту працівників освіти

Схожі публікації


Догори