Освітяни Швейцарії вимагають реальних дій для забезпечення якісної освіти

Освітяни Швейцарії вимагають реальних дій для забезпечення якісної освітиУчасники останніх Загальних зборів Федерації вчителів Швейцарії (ФВШ) одностайно проголосували за резолюцію, що закликає до активізації зусиль із забезпечення якісної освіти по всій Швейцарії.

Голова Загальних зборів Біт В. Земп, якого на було переобрано на наступний термін, зазначив: «Вчителі прагнуть забезпечити якісною освітою всіх учнів, але для цього необхідно створити сприятливі умови. Важливо аби влада враховувала думки вчителів з цього питання – тільки так можна гарантувати якісну освіту».

Делегати Загальних зборів одноголосно підтримали резолюцію, в якій закликають кантональні органи управління школами вжити заходів у чотирьох сферах для вирішення нагальних питань.

У Швейцарії відповідальність за систему освіти несуть кантони, тобто регіональні органи влади. Зазначені сфери:

вивчення іноземних мов. У багатомовному суспільстві і в умовах глобалізації суспільства в цілому, йдеться в резолюції, якість викладання іноземної мови має першочергове значення. Результати опитування членів ФВШ свідчать – освітні стандарти не задовольняють основних вимог якісного вивчення мови. Структурні обмеження часто перешкоджають наданню якісної освіти навіть попри відповідну кваліфікацію вчителів.

інтеграція. Є потреба у впорядкуванні існуючих моделей інтеграції всіх груп учнів у різноманітних умовах, які мають місце в школах. Школам необхідно мати простір для маневрів, щоб відповідно реагувати на місцеві потреби і реалії.

професійний розвиток. Безперервне професійне навчання відіграє важливу роль в забезпеченні якісної освіти. Навчальний сертифікат, отриманий в одному кантоні, повинен мати таку ж юридичну силу в інших кантонах.

навчальна програма "21". Нова навчальна програма, яка повинна бути запроваджена в цьому році, має врахувати вищезазначені пункти, а також служити основою для успішного втілення запланованих заходів.

«Незважаючи на прогрес у гармонізації та поліпшенні системи освіти, ще багато чого залишається зробити», – зазначив Земп. «Федерація вчителів Швейцарії продовжуватиме вимагати реальних дій для забезпечення якісної освіти всім учням країни».

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори