Профспілка вчителів Фінляндії: почастішали випадки насильства в школах

Профспілка вчителів Фінляндії: почастішали випадки насильства в школахВчителі вимагають поліпшити умови праці та забезпечити безпеку в школах.

Профспілка працівників сфери освіти (OAJ) б'є тривогу з приводу зростання насильства в школах. За даними профспілки, випадки насильства почастішали. Тільки минулий рік у 18 найбільших фінських містах було зафіксовано понад 5300 випадків фізичних погроз на адресу вчителів. Це значно більше, ніж рік тому, коли було зафіксовано 4600 випадків, та набагато перевищує показники 2010 року – 2800 випадків насильства.

Голова профспілки Оллі Лууккайнен заявляє, що це тільки верхівка айсбергу, працівники сфери освіти все частіше повідомляють про те, що стали жертвами фізичного чи психологічного насильства.

Насильство в класах також негативно впливає на більшість учнів, які прагнуть навчатися у спокійних умовах.

На думку представників профспілки, парламент повинен внести поправки в закон про освіту, щоб поліпшити умови праці та гарантувати безпеку працівників сфери освіти.

Проект поправок до закону буде найімовірніше розглянутий у парламенті протягом весни. Поправки стосуються, зокрема, прав викладачів, спільної роботи навчальних закладів та батьків, а також обов’язків учнів.

Профспілка також заявляє, що спроби місцевих органів влади зекономити на освіті можуть підірвати якість освіти.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори