Комісія ООН зі становища жінок: досить слів, час діяти!

Комісія ООН зі становища жінок: досить слів, час діяти!57-а сесія Комісії ООН зі становища жінок відбудеться у Нью-Йорку, США, 4-16 березня 2013 року.

Цього року основною темою є: «Викорінення та запобігання усіх форм насилля над жінками та дівчатами.

Інтернаціонал Освіти, Міжнародна конфедерація профспілок, Інтернаціонал громадського обслуговування та Глобальна профспілка «Міжнародна мережа профспілок» направляють для участі у роботі сесії чисельну міжнародну профспілкову делегацію: 85 профспілкових активісток із 27 країн.

Вони будуть стежити за ходом роботи Комісії ООН, братимуть у ній активну участь та намагатимуться вплинути на її підсумки.

До засідання Комісії ООН зі становища жінок оприлюднено спільну заяву профспілок «Ніяких компромісів щодо прав жінок: Не допустимо насилля над жінками та дівчатами». У ній звучить заклик до всіх держав-членів вжити необхідних заходів щодо запобігання та викорінення насильства щодо жінок і дівчат.

«Кожна третя дівчинка, яка народжується сьогодні, протягом свого життя стикнеться з певною формою насилля. Насильство щодо жінок і дівчаток може бути фізичним, сексуальним, психологічним або економічним», – наголошується в заяві. «Такою є реальність мільйонів жінок і дівчат, у яких немає права голосу, немає свободи, немає економічної незалежності і немає доступу до освіти чи праці», – сказано у заяві.

У цьому році міжнародна профспілкова делегація вимагатиме від держав-членів виконання трьох основних вимог:

– ввести принцип гендерної рівності у шкільну програму, в тому числі зробивши акцент на запобіганні насильства щодо жінок;

– прийняти комплексні плани дій щодо боротьби з насильством над жінками, надати ресурси для реалізації політики, забезпечити достатнє фінансування та доступні громадські послуги, спрямовані на допомогу жінкам, які стали жертвами насильства (притулки, телефони довіри, житло, соціальні послуги, догляд за дітьми тощо);

– розробити показники щодо насильства на робочому місці, регулярно збирати і публікувати дані, диференційовані за статтю, та створити системи для визначення та контролю за прогресом в досягненні погоджених цілей.

«Якісна державна освіта для всіх є основною умовою для досягнення справедливого розвитку суспільства і усунення структурних причин насильства щодо жінок і дівчат», – підкреслила віце-президент Інтернаціоналу Освіти Юсара Дутра Вієйра.

«Інтернаціонал Освіти та його членські організації і надалі будуть проводити акції на підтримку підвищення освіченості дівчаток та жінок шляхом включення принципів рівноправності в систему освіти, а також проводити інформаційні кампанії серед сімей і заохочуючи до дій з викорінення гендерного насильства в школах», – зазначила вона.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
(використано матеріали сайту Інтренаціоналу освіти )

Схожі публікації


Догори