«Сузір’я «Каштан»: IX Всеукраїнський конкурс молодих модельєрів-дизайнерів

«Сузір’я «Каштан»: IX Всеукраїнський конкурс молодих модельєрів-дизайнерівНещодавно в Київському національному університеті технологій та дизайну за сприяння ректорату та первинної профспілкової організації студентів КНУТД відбулася грандіозна подія – фінал IX Всеукраїнського новорічно-різдвяного конкурсу молодих модельєрів-дизайнерів одного образу «Сузір’я «Каштан».

Конкурс об'єднав сотні дизайнерів з рiзних навчальних закладів Києва, Дніпропетровська, Донецька, Харкова, Черкас, Львова, Луганська, Івано-Франківська, Мукачева, Севастополя та багатьох інших міст України.

Цей проект, цілком спрямований на сприяння просуванню юних талантів, створення безмежного творчого простору для обдарованих художників моди, які мають нестримне бажання виразити свої творчі задуми у повноцінному вигляді, тому мають чудову нагоду саме тут заявити про себе в одному яскравому образі.

Саме такий формат конкурсу і може стати дуже перспективною точкою відліку для молодих дизайнерів в умовах, коли серйозні конкурси вимагають максимальної наближеності до «дорослої» індустрії, з її прагматизмом і внутрішньою логікою.

Образність та специфічність контексту зробили «Сузір’я «Каштан» одним із самих азартних та прогресуючих на сьогоднішній день студентських конкурсів в Україні, де учасники змагаються в номінаціях на кращий костюм, найкращу модель взуття та різдвяно-новорічний декор.

За рівнем організації та широті географії учасників конкурс – найфейєричніша подія витончених поцінувачів моди. Фінальний гала-показ «Сузір’я «Каштан» – це близько 150 молодих дизайнерів, близько 150 моделей, 1500 гостей, серед яких представники fashion-спільноти та ділового світу. Організаційними партнерами конкурсу виступили модельна агенція Shark Model & Talent Management та агенція соціальних комунікацій PRMedia.
За оцінками експертів в галузі моди, програма заходу є послідовною та результативною, а призери конкурсу в подальшому складають команду найкращих та успішніших дизайнерів країни.

Цього року журі було представлено видатними діячами індустрії моди та медіа, шоу-бізнесу та культури В’ячеславом Дюденко, Іриною Трофімовою, Анжелікою Долженко, Наталєю Лук’янець, Антоном Сазоновим, а також провідними викладачами КНУТД.

Переможцями в номінація «Взуттєве монпансьє» стали: 1 місце – Юлія Зубко «Fatal error» (КНУТД), 2 місце – Анна Кожевникова «Мілітарі» (КНУТД), 3 місце – Марія Григор’єва «Western» (КНУТД). У номінації «Маскарад» кращими виявилися: 1 місце – Аліна Сортинюк «Одиночество в сети»(КНУТД), 2 місце – Жан Росковиснський «Black Orchid» (КНУКіМ), 3 місце – Євгенія Желіхівська «Фаворитка» (ХНУ, КНІДПМіД), 3 місце – Лілія Луценко «Акула» (КНУТД). У номінація «Новорічний бал» призові місця здобули: 1 місце – Лі Дань та Лю Сяофан «Золотой цвіт»(КНУТД), 2 місце – Марія Улицька «Архіоптерікс» (КНУТД), 3 місце – Олександр Колпаков «Міф» (КНУТД).

Перемога в номінації «Святки» дісталася: 1 місце – Лілія Луценко «БАРАНесса» (КНУТД), 2 місце – Анастасія Мощенко «Полярна сова» (КНУТД).

Лідером номінації «Декор» стала Дар’я Зименко за роботу «Новорічна обгортка» (КНУТД). Друге місце розділили Анна Бражникова «Клубок сюрпризів» (ФРІІТ КНУТД) та Поліна Чоні «Мошки з творчої голови» (КНУТД), а третє – Юлія Бокова «Ялинка. Мрії збуваються» (ФРІІТ КНУТД), Анастасія Криворучко «3 листівки» (КНУТД) та Анна Панченко за роботи «Слоненятко» і «Берегиня» (ХНТУ).

«Сузір’я «Каштан» – це не тільки свято ідей і фантазій молодих митців, це підґрунтя для зростання творчої молоді, яка, незважаючи на всілякі події та зміни в суспільстві та світі, має жити і творити прекрасне майбутнє. А конкурс надає унікальну можливість реалізації своїх творчих задумів та талантів в реальних проектах!

Схожі публікації


Догори