Знову разом: профкоми донецьких ВНЗ поновлюють свою роботу

Режим воєнного стану значно ускладнив виконання покладених на Профспілку статутних завдань, особливо в тих організаціях, організаційні ланки яких потрапили безпосередньо в зони бойових дій, під постійні обстріли, опинилися на окупованих агресором територіях. Внаслідок цього з головами виборних органів цих організацій було втрачено зв’язок, статутна діяльність не відбувалася. 

Рішенням президії Донецького обласного комітету Профспілки від 27.07.2022 №П-12-1 були достроково припинені повноваження профспілкових органів (рад, президій, профспілкових комітетів) та їх голів, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Серед них опинилися первинні профспілкові організації Маріупольського державного університету та Приазовського державного технічного університету, які тимчасово перебувають в м. Дніпро та Київ. 

Після тривалої перерви   в роботі профспілки студенти та співробітники факультетів, навчально-наукових інститутів і коледжів зібралися разом, щоб «наживо» та в онлайн форматі обговорити питання, обрати новий склад профспілки університетів та голів первинок.

У роботі конференцій взяли участь заступники Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк та Ольга Чабанюк, які ознайомили присутніх із роботою Профспілки освітян в умовах воєнного стану.

Донецький обком Профспілки працівників освіти і науки України підтримали ініціативу працівників університетів щодо поновлення роботи профспілки в закладах. 

У вітальному слові Тетяна Заморська, голова Донецької обласної організації Профспілки, подякувала керівникам вишів Трофименку Миколі та Хаджиновій Олені за підтримку профспілкового руху, наголосивши на тому, що тільки  в рамках соціального діалогу, на засадах партнерських відносин можна спільно вирішувати нагальні питання соціально-економічного захисту працівників.

За підсумками голосування профспілкову організацію ПДТУ очолила начальник відділу з організації виховної та соціально-гуманітарної роботи Світлана Ларіонова, головою первинної профспілкової організації  МДУ обрано доцентку кафедри педагогіки та освіти Марину Нетребу. З-поміж іншого, академічна спільнота обрала заступників, склад профспілкового комітету, ревізійної та мандатної комісій. 

«Ми розпочинаємо новий виток відновлення. Від нас залежить, як ефективно працюватиме профспілка. Її діяльність не про цукерки на 8 березня, а про захист прав працівників, про відстоювання нашої інституційності. Вірю, що організація стане помічником адміністрації університету, стоятиме на захисті колективу», – наголосив ректор незламного МДУ Микола Трофименко.

Створено ще одну нову сторінку багаторічної історії Приазовського державного технічного університету  та Маріупольського державного університету. Можна зруйнувати будівлю, але не можна  знищити дух закладу, який підтримується завдяки ініціативним, креативним і творчим  працівникам і студентам.

І нехай проведені конференції будуть відправною точкою на початку шляху повернення Маріуполя в рідну гавань берегів українського Азовського моря! 

Разом до Перемоги!

В єдності – наша сила! 


 Донецька обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори