Зустріч голів профспілкових організацій освіти Вінниці з міським головою Сергієм Моргуновим

16 травня 2023 року в актовій залі Федерації профспілок Вінницької області відбулась зустріч голів первинних профспілкових організацій закладів освіти міста Вінниці з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, заступником міського голови Галиною Якубович, директором Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксаною Яценко, головою Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти та науки Сергієм Пугачовим, заступником голови обласного комітету профспілки Світланою Горобець та юрисконсультом Ольгою Кутик.

Під час зустрічі з міським головою було обговорено ряд важливих питань, які турбують освітян: соціально-економічний стан освіти міста, перспективи розвитку освітньої галузі в 2023 році, особливості роботи закладів освіти під час воєнного стану, співпраця міської влади та освітянської профспілки.

Сергій Моргунов, зазначив, що великим викликом стала організація навчання у складних умовах воєнного часу. Незважаючи на всі труднощі, видатки з місцевого бюджету на утримання освітньої галузі   в 2023 зросли майже на 500 млн. гривень. Як і раніше, велика увага приділяється на ремонт закладів освіти, а також на облаштування наявних укриттів та будівництво нових укриттів в тих закладах, де вони відсутні. Продовжується у місті і термореновація будівель закладів освіти.  Міський голова запевнив, що всі виплати з заробітної плати, відпускних та оклади на оздоровлення, як завжди,  будуть виплачені вчасно. Він подякував всім освітянам за небайдужість та патріотичну громадянську позицію, адже вони одні із перших підтримали переселенців, надавши їм першочерговий притулок, забезпечували  роботу «пунктів незламності», займаються волонтерством.

Сергій Пугачов та Петро Соловей розповіли про роботу Профспілки працівників освіти в умовах воєнного стану. 

Ольга Кутик звернула увагу освітян на зміни в трудовому законодавстві.

Запрошені відповіли на численні запитання голів первинних профспілкових організацій.


 

Вінницька обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори