Психічне здоров’я студентів у дослідженнях вчених КНУ імені Тараса Шевченка

Дослідники Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели міжнародний вебінар «Психічне здоров’я студентів під час та після війни: битва за майбутнє України». Захід відбувся 6 березня 2024 року в рамках ініціативи Університету Торонто «Global Speaker Series». 

Під час вебінару представники КНУ ознайомили авдиторію з результатами дослідження ментального здоров’я українських студентів під час війни та в контексті повоєнної відбудови країни.

Трансляція здійснювалася для зареєстрованих учасників у прямому ефірі на офіційній сторінці Inlight Student Mental Health Research Initiative Університету Торонто.

Спікерами вебінару від КНУ виступили: директорка Інституту психіатрії, професорка Ірина Пінчук; керівник Міждисциплінарного аналітичного центру соціально-економічного добробуту та психічного здоров’я, завідувач кафедри міжнародної економіки Економічного факультету Володимир Вірченко; аспірантка Економічного факультету Віолетта Селезньова.

Модерував захід віцепрезидент Центру з проблем залежностей та психічного здоров’я доктор Санджив Сокалінгам (Канада).

У рамках вебінару знайшли висвітлення результати проєкту «Інноваційна модель захисту ментального здоров’я студентської молоді у воєнний та повоєнний періоди», що реалізується завдяки грантовій підтримці Національного фонду досліджень України у межах конкурсу «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди». Зокрема, було детально розглянуто вплив повномасштабної війни на психічне здоров’я студентів українських університетів, проаналізовано травматичні події, ознаки та симптоми психічних розладів серед студентів, а також їхній вплив на академічну успішність здобувачів освіти.

Спікери відповіли на запитання учасників, а також наголосили на гострій необхідності консолідації зусиль міжнародної спільноти в сфері захисту психічного здоров’я студентів, що є особливо важливим у контексті повоєнного відновлення України.

 

За інформацією Економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка 

 

Схожі публікації


Догори