Студенти роблять свій внесок в очищення прибережної зони р. Десни

Студенти роблять свій внесок в очищення прибережної зони р. Десни«За чисте довкілля!» – під таким гаслом студенти Чернігівського радіомеханічного технікуму на чолі з профкомом первинної профспілкової організації (голова — Лариса Попович), вийшли на суботник. Молоді активні люди вирішили зробити свій внесок в забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов та естетичного вигляду прибережної території улюбленої річки Десни.

Окрім значної користі для довкілля, подібні заходи згуртовують студентів та підвищують моральну відповідальність за стан середовища, в якому вони живуть.

Традиційно подібні громадські заходи приурочуються до Міжнародного дня Землі, що відзначається 22 квітня. Однак цього року ще одна дата примушує нас задуматись над екологічними проблемами людства. Відповідно до рекомендацій Міжнародної організації праці у 2012 році Всесвітній день охорони праці (28 квітня) проводиться під девізом: «Сприяння охороні праці у «зеленій» економіці».

Концепція «зеленої» економіки пропонує урядам, роботодавцям та громадянам перейти до розробки збалансованих шляхів розвитку, що включають: сприяння інвестиціям у природний капітал (збільшення частки заповідних територій, посилення захисту лісів тощо), вирішення проблем енергетики та забезпечення екологічно чистими продуктами харчування, раціональне використання земель, оптимальний розподіл і управління обмеженими ресурсами.

Найбільший потенціал створення «зелених» робочих місць зосереджений в таких галузях виробництва, як відновлювальна енергетика, будівництво, транспорт, переробка, сільське та лісне господарство. Але розвиток «зеленої економіки» повинен бути тісно пов’язаний з забезпеченням безпечних і здорових робочих місць.

Студентська профспілкова молодь чітко усвідомлює екологічні проблеми як свого міста, так і планети в цілому, а головне – прагне зробити все від них залежне для їх вирішення.


Віталій Копиш, Чернігівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори