Спортивний туризм – це здорово!

Спортивний туризм – це здорово!На початку травня у селі Воробіївка Немирівського району Вінницької області відбулися 30-ті обласні змагання з туристського багатоборства серед педагогічних працівників Вінниччини.

Організаторами змагань уже впродовж трьох десятків років є управління освіти і науки облдержадміністрації, Вінницький обком Профспілки працівників освіти і науки України та обласний Центр дитячого і юнацького туризму та спорту.

У змаганнях цього року брали участь команди з 24 районів та міст області. Програма змагань об’єднувала чимало цікавих заходів, зокрема пішохідний, водний, велосипедний туризм та 5 спортивних конкурсів.

За традицією переможці обласного конкурсу братимуть участь у загальноукраїнських змаганнях.

Вітали учасників змагань голова обласної державної адміністрації Микола Джига, заступник голови обласної Ради Юрій Медведєв, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк та голова обкому Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов.

Голова обласної державної адміністрації Микола Джига, відкриваючи змагання, привітав усіх любителів та професіоналів туризму, зазначив, що ці змагання насамперед допомагають привернути увагу громадськості до здорового способу життя.

Такі заходи покликані об’єднувати людей, заохочувати їх, як до любові до природи та рідного краю, так і до особистого здоров’я. «Сьогодні тут, безперечно, відбувається чудове дійство. І дуже приємно, що саме ви – педагоги, які є передовою частиною нашої інтелігенції, - робите таку корисну справу, демонструючи власним прикладом, що спортивні змагання об’єднують та надихають на нові звершення, сприяють позитивним змінам у свідомості суспільства, – зазначив, Микола Джига, – Здоров’я і життя людини – головні пріоритети державної політики і ми повинні докладати усіх зусиль для заохочення та підтримки подібних заходів та ініціатив».

Голова облдержадміністрації побажав педагогам гарних вражень від командної боротьби та успіхів у подоланні як спортивних, так і життєвих дистанцій. Більше того – виявив бажання особисто долучитися до туристських перегонів, взявши участь у змаганнях з техніки водного туризму.

Обласний захід тривав чотири дні, протягом яких учасники змагалися на дистанціях «Смуга перешкод», «Скелі», «Крос-похід» та випробовували власні сили у техніці велосипедного та водного туризму.

За підсумками змагань І місце посіла команда педагогів з Вінницького району, ІІ місце – м. Ладижина, ІІІ – Козятинського району.

Переможці нагороджені кубками, грамотами. Президія обкому Профспілки нагородила команди-переможниці за І місце – премією в розмірі 1500 грн, за ІІ місце – 1000 грн, за ІІІ місце – 800 грн.


Вінницька обласна організація Профспілки



Спортивний туризм – це здорово!Спортивний туризм – це здорово!

Спортивний туризм – це здорово!Спортивний туризм – це здорово!

Спортивний туризм – це здорово!Спортивний туризм – це здорово!

Схожі публікації


Догори