Збагачується літературна спадщина Одеського університету

Збагачується літературна спадщина Одеського університету23 квітня цього року в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова відбулася презентація книжкової серії «Вони родом із університету», присвяченої творчості видатних викладачів та вчених закладу. Серія започаткована профкомом працівників та видається за рахунок коштів профбюджету.
Ця подія є першим кроком до урочистого відзначення майбутнього 150-річчя Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, і, як відзначила голова профкому Вавілова О.І., відбувається вперше за всю багаторічну історію університету.

Учасникам презентації було представлено 5 збірок: поетичні – кандидата біологічних наук Олександра Андрієвського «Шестая ступень», старшого викладача філологічного факультету, члена Національної спілки журналістів Миколи Щербаня «Ave Maria», доктора фізико-математичних наук Олександра Птащенка «Вклоняюсь Вам», кандидата фізико-математичних наук, якого, нажаль, сьогодні немає серед живих, Юрія Шмандіна «Память, отшлифованная рифмами», а також прозова збірка доцента філологічного факультету Василя Полтавчука «Розлюблена».

Презентацію відкрили прекрасні виступи студентів та викладачів Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової.

На відкритті заходу голова профкому працівників Ольга Вавілова підкреслила, що за останні 50 років Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова дав вітчизняній науці, літературі та журналістиці цілу плеяду відомих далеко за межами України постатей.

Сьогодні задану старшим поколінням естафету приймають й студенти, чиї твори друкуються в альманаху «Бульвар Французький», і це дає всі сподівання на те, що в майбутньому продовжиться добра традиція збагачувати не тільки наукову, а й літературну скарбницю ОНУ ім. І.І. Мечникова.

Перед учасниками презентації виступили автори книг їх колеги та друзі. Автори декламували свої твори та ділилися спогадами, пов’язаними з народженням своїх книг, висловлювали подяку тим, хто їх надихав, підтримував та надавав допомогу у складанні та виданні збірок.

Директор видавничого центру університету Ніна Юргелайтіс поділилася творчими планами, пов’язаними з подальшим виданням книг серії «Вони родом із університету», та підкреслила, що ця кропітка справа є не просто прагненням продемонструвати громадськості літературні таланти працівників університету, а й написанням нових сторінок його славетної історії.

Завершилася презентація книжкової серії врученням книг з автографами авторів усім учасникам.

Сподіваємося, що в найближчому майбутньому серія «Вони родом із університету» поповниться новими виданнями, які знайдуть вдячний відгук у серцях небайдужих до літературного слова.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Одеського обкому Профспілки



Збагачується літературна спадщина Одеського університету    Збагачується літературна спадщина Одеського університету

Збагачується літературна спадщина Одеського університету    Збагачується літературна спадщина Одеського університету

Схожі публікації


Догори