VIII пленум комітету Харківської обласної організації Профспілки

VIII пленум комітету Харківської обласної організації ПрофспілкиЗгідно зі Статутом Профспілки працівників освіти і науки України засідання територіальних виборних профспілкових органів проводяться за потреби, але не рідше 2 разів на рік. Чітко дотримуючись Статуту та плану роботи, члени комітету Харківської обласної організації профспілки зібралися на цьогорічний осінній і восьмий за п’ятирічний термін їхніх повноважень пленум.

Представників обласної організації профспілки 15 жовтня гостинно прийняв Харківський національний університет будівництва та архітектури.
У роботі розширеного пленуму взяло участь 270 осіб: члени обкому, голови районних (міських) організацій профспілки, первинних профспілкових організацій ВНЗ, ПТНЗ, що не є членами обкому профспілки; голови комісій з культурно-масової (спортивної) роботи районних (міських) організацій профспілки, первинних профспілкових організацій ВНЗ, ПТНЗ; бухгалтери організаційних ланок, стипендіати обласної організації профспілки.
Склалася гарна традиція – починати роботу пленуму з нагородження. Не порушили її і цього разу.

Голова обласної організації профспілки Л.М. Дулуб урочисто вручила почесні грамоти Федерації профспілок України І.І. Ключнику, голові первинки національного університету радіоелектроніки та Н.І. Циколенко, голові Красноградської районної організації профспілки; почесну грамоту ЦК профспілки О.О. Соловйовій, голові Богодухівської районної організації профспілки за активну роботу щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки та особистий внесок у розвиток профспілкового руху.

Згідно з процедурою ведення насамперед було обрано склад робочої президії, до якої увійшли Л.М. Дулуб, Д.Л. Череднік, перший проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету будівництва та архітектури; С.О. Борисенко та І.В. Медвідь, заступники голови обласної організації, А.А. Тітов, доцент кафедри водопостачання, каналізації і гідравліки, голова первинної профспілкової організації Харківського національного університету будівництва та архітектури; К.В. Плахотніков, асистент кафедри економічної кібернетики, голова первинної профспілкової організації студентів університету будівництва та архітектури та затверджено порядок денний, списки лічильної і редакційної комісій.

Учасники заходу заслухали основні доповіді порядку денного: «Про роботу профспілкових організацій щодо реалізації культурних, спортивних, оздоровчих прав та потреб членів профспілки» (доповідала І.В. Медвідь) та «Функціонування закладів освіти в умовах зміни нормативно-правової бази та соціальних стандартів» (С.О.Борисенко).

Активне обговорення питань порядку денного, виступи з місць та значна кількість пропозицій вкотре довели, що наші профспілкові лідери тримають руку на пульсі освітянського і профспілкового життя, мають активну громадянську позицію і вболівають за сьогодення і майбутнє організації.

Підсумком роботи профспілкового зібрання стали три ухвалені постанови і звернення учасників розширеного пленуму до Прем`єр-міністра М.Я. Азарова та міністра освіти і науки Д.В.Табачника.

Харківська обласна організація Профспілки


VIII пленум комітету Харківської обласної організації ПрофспілкиVIII пленум комітету Харківської обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори