Відбувся VIII пленум Полтавського обкому Профспілки

Відбувся VIII пленум Полтавського обкому Профспілки17 грудня 2013 року у будинку обласної ради профспілок відбувся VIII пленум Полтавського обкому Профспілки – «Про хід виконання положень VII з’їзду Профспілки, обласної конференції та основних напрямів діяльності обласного комітету щодо реалізації державних гарантій педагогічним, науково-педагогічним працівникам та студентської молоді».

Засідання вів голова обласної організації Профспілки Григорій Шумейко.

У роботі пленуму взяв участь начальник відділу загальної середньої та професійно-технічної освіти Департаменту освіти і науки ОДА.
Основою широкого обговорення стала доповідь голови обкому Профспілки щодо сучасних першочергових завдань Профспілки, її організаційних ланок у оперативному реагуванні на динамічні зміни, що відбуваються у сферах суспільного життя.

Григорій Шумейко зазначив, що кризові явища в економіці, часті зміни в законодавстві, постійне реформування освіти та недофінансування галузі – це ті умови, в яких сьогодні працює Профспілка. Проте суть її діяльності незмінні – захист трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників освіти, студентської молоді.

Міцність усіх організаційних ланок, соціальне партнерство, позитивний імідж, єдність дій, фінансова солідарність – найголовніші складові, на яких має бути зосереджена увага для посилення результативності роботи Профспілки, – підкреслив голова обкому.

Важливими мотиваційними факторами – є консультаційна, правова, інформаційна діяльність, співпраця з соціальними партнерами. Разом з тим, голова вказав на проблемні моменти, зокрема, щодо зміни розміру I тарифного розряду, недофінансування установ і закладів освіти, освітянський бюджет 2014 року.

До обговорення доповіді долучились колеги: Людмила Масько – голова міської організації м. Лубен, Михайло Невмержицький – голова Решетилівського райкому Профспілки, Любов Качмар – голова Глобинського райкому Профспілки. Була прийнята постанова та схвалене звернення до Прем’єр-міністра України М.Я.Азарова.

Полтавський обком Профспілки

Схожі публікації


Догори