Славиться Черкащина великими людьми!

Славиться Черкащина великими людьми!Славиться наша Черкаська область видатними особистостями, визначними земляками – поетами, письменниками, композиторами.

На початку січня у Черкаському обласному Будинку вчителя зібралася освітянська громадськість міста, щоб в 79-й день народження вшанувати світлу пам’ять Василя Андрійовича Симоненка – видатного українського поета, журналіста, публіциста.

Символічним є те, що зовсім поряд, за сотню метрів від Будинку вчителя, Василь Андрійович розпочав свою журналістську роботу спочатку в редакції обласної газети «Черкаська правда», а згодом – «Молодь Черкащини». І хоч народився Симоненко на Полтавщині та Черкащина стала для нього рідною. Тут він становився як поет і журналіст.

Директор обласного Будинку вчителя С.Ф. Панченко, вчитель Черкаського колегіуму «Берегиня» М.А. Гудзима, заступник директора Черкаської загальноосвітньої школи №17, голова обласної ради ветеранів педагогічної праці Т.А.Пальтова, краєзнавець, заслужений працівник туризму Л.М. Семашкіна розповіли про життєвий та творчий шлях поета, прочитали поетичні твори Василя Симоненка.

Поезія Василя Симоненка звучала у виконанні учениць Черкаського колегіуму «Берегиня» Євгенії Якименко та Вероніка Скрипай, звучали українські народні пісні у виконанні дуету «Жайвір».

Учасники переглянули публіцистично-документальні фільми «Живий голос Василя Симоненка.1962-1983 рр.», «Василь Симоненко «Я на світі такий один» (Гра долі), «Василь Симоненко «Задивлюсь у твої зіниці» та «Василь Симоненко».

Зі словами привітань та вдячності до присутніх звернулася голова Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки України О.Д. Жалдак.

Від освітян обласні учасники вечора пам’яті поставили до підніжжя пам’ятника Василю Симоненку корзину квітів.

Черкаський обком Профспілки


Славиться Черкащина великими людьми!Славиться Черкащина великими людьми!

Славиться Черкащина великими людьми!Славиться Черкащина великими людьми!

Славиться Черкащина великими людьми!Славиться Черкащина великими людьми!

Схожі публікації


Догори