Освітяни Канева вітають ветеранів

Освітяни Канева вітають ветеранівТравень усім нагадує про одне з найвеличніших свят – День Перемоги. Ветерани – люди з Великої літери, які робили все можливе, щоб життя їх дітей і внуків було світлим і щасливим.

Третього травня у приміщенні Канівської загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка було надзвичайно святково. Міськком Профспілки працівників освіти і науки України вітав своїх ветеранів.

На святковий вогник запросили ветеранів Великої Вітчизняної війни, дітей війни, ветеранів педагогічної праці міста і району, директорів шкіл, голів профспілкових комітетів. Зі щирими вітаннями і побажаннями перед присутніми виступили О.Д. Жалдак – голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України, Л.О. Некраса – заступник голови Канівської райдержадміністрації, А.О. Леонтьєв – заступник міського голови, Н.А. Голда – начальник відділу освіти Канівського міськвиконкому.

Більше двох годин запрошені мали змогу спілкуватися, згадувати свої молоді літа, колег і товаришів. Голів рад ветеранів педагогічної праці міста і району О.Г. Захарченко та К.П. Крячок, члена президії ради ветеранів міста Канева Н.П. Муляр, голів рад ветеранів Кієнка А.І. (с. Кононча) та Мазненка В.М. (с. Хмільна), М.Р. Руденка (ветерана педагогічної праці м. Канева) О.Д. Жалдак нагородила Почесною Грамотою президії обкому Профспілки працівників освіти і науки України та вручила кожному грошову винагороду.

Від міськкому Профспілки працівників освіти і науки України кожний ветеран отримав подяку за багаторічну працю на освітянській ниві та продуктовий пакет. Протягом всього свята, як подарунок, звучали художні номери у виконанні гурту «Хрещатик» обласного будинку вчителя (директор С. Ф. Панченко) солісток Канівського міського будинку культури Олени Степаненко та Наталі Пошиванки, вчителів Володимира Третьякова та Сергія Вдовиченка. Часто спів артистів супроводжувався хором із зали.

На обличчях ветеранів виблискували прозорі сльозинки радості. На згадку про свято ветеран педагогічної праці, Заслужений вчитель України Фрунт Людмила Іванівна подарувала у музей Тараса Григоровича Шевченка, що створюється працівниками на базі школи №1, портрет Кобзаря, вишитий власними руками. Швидко пролетів час.

Теплі слова подяки звучали з вуст присутніх всім, хто причетний до цього свята: міському Профспілки працівників освіти і науки України, колективу Канівської загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка, обкому Профспілки працівників освіти і науки України, гурту «Хрещатик» обласного будинку вчителя, підприємцям М. Г. Майтренку та В. Д. Шульзі.

І.П. Попенко, голова міськкому Профспілки


Освітяни Канева вітають ветеранівОсвітяни Канева вітають ветеранів

Схожі публікації


Догори