Різдвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського району

Різдвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського районуСтало доброю традицією для ветеранів педагогічної праці Кам’янського району збиратися у січні на засідання клубу «Ветеран», щоб поринути у спогади своєї юності, згадати про своїх товаришів по праці, спрогнозувати плани на майбутнє для ветеранської роботи.

Не став винятком і рік 2015. Тож у переддень Водохреща пройшло засідання клубу у будинку творчості дітей та юнацтва.

Відкрили зустріч теплими привітаннями, колядками та щедрівками учасники сольного співу будинку творчості дітей та юнацтва.

На початку зустрічі голова райдержадміністрації А.М. Плешкань привітав присутніх з Новим роком та Різдвяними святами, побажав довголіття, родинного затишку та вдячних учнів, у яких не зітреться з пам’яті слово вчителя про людяність, повагу та патріотизм до своєї рідної України. Також він вручив голові Кам’янської районної ради ветеранів педагогічної праці Валентині Македонській подяку Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, обкому Профспілки працівників освіти і науки України та обласної ради ветеранів за багаторічну, сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, виховання молоді, проведення великої роботи щодо захисту соціально-економічних і духовних інтересів ветеранів освіти, активну громадську позицію.

Зі словами вітання звернулися до присутніх Т.В. Дяченко – в.о. начальника відділу освіти, О. Г.Шамрай – голова Кам`янської районної організації Профспілки працівників освіти і науки, кандидат історичних наук які побажали ветеранам залишатися постійно молодими, повними сил, надій і сподівань та понад усе любити дітей і життя, щоб продовжували подібні зустрічі і запрошували на них молодих учителів.

Щиро вітали ветеранів Г.М.Таран – директор заповідника та В.В. Калінін – колишній голова батьківського комітету Кам’янського школи № 1, які побажали здоров’я, наснаги та любові від усіх поколінь випускників.

Голова районної ради ветеранів педагогічної праці В.А. Македонська на початку зустрічі привітала своїх колег з новорічними та Різдвяними святами, а також ветеранів, які в січні святкують свій день народження.

Згадали і вшанували хвилиною мовчання ветеранів педагогічної праці, які відійшли у вічність.

Не зважаючи на примхи січневої погоди, поважний вік, всі негаразди і хвороби, ветерани поспішали звідусіль на святкову зустріч зі своїми колегами. Всього на зустріч зібралося 42 ветерани педагогічної праці, люди поважні і відомі в районі.

Урочисто і піднесено сиділи того дня, за святково накритими столами сивочолі сіячі мудрого, доброго, вічного. Спогади… А з ким ними поділитися як не з колегами, друзями, близькими людьми, згадати плідно прожитті роки, віддані улюбленій роботі, дітям.

Г.Я. Вариводи, колишнього інспектор районного відділу освіти, директор школи № 1 та Михайлівської школи в дарунок присутнім жінкам «Пісня вірності». На згадку про Ліду Федорівну Вариводу, вчитель-ветеран школи № 2 Н.М. Дудник разом із Г.Я Вариводою виконали пісні Эхо любви» і «Виноградную косточку в теплую землю зарою».

Працівники Михайлівської школи-інтернат та загальноосвітньої школи виступили з пісенними вітаннями. В.Ф. Коломієць С.М. Уманська М.І Максименко. та голова профспілкового комітету школи-інтернат С.М. Дмитрик виконали щедрівки «Добрий вечір, пане господарю», «Щедрий вечір, добрий вечір», а також виконали пісні «Пісня про маму», «Літа минають», «Пісня про друзів». Лунали улюблені пісні, колядки, щедрівки та вірші.

Власні вірші «Чарівна ніч», «Відлетіли, відцвіли, відшуміли … .», «В моєму серці не згасла любов» прочитав ветеран педагогічної праці з Михайлівки Л.С. Запотоцький, С.А. Степанова подарувала присутнім романс із кінофільму «Дні Турбіних».

Великий пісенний колаж був виконаний ветеранами школи №1, № 2 та членами районної ради ветеранів С.А. Степановою, К.М. Чалою, Н.М. Дудник, подружжям В.І. Швагер та С.П. Шваґер, Т.Б. Майбою, З.Я. Левченко, В.І. Олійник, В.І. Погрібною, В.М. Вєрнік, Н.І. Коріньковою, які виконали пісні: «Боже, великий, єдиний», «Розпрягайте хлопці коней», «Зеленеє жито, зелене», «Цвіте терен», «Червона рута», «А мій милий вареничків хоче», «Їхав козак на війноньку». Музичний супровід «Різдвяних зустрічей» був представлений незмінним акомпаніатором всіх культурно-масових заходів В.І. Швагером.

Валентина Автономівна Македонська в ході зустрічі з ветеранами було обговорено та погоджено план роботи районної ради ветеранів на 2015 рік, а фото, які могли б розповісти про проведену зустріч, виконав і додав до архіву заходів ради ветеранів директор школи № 3 О.Г. Гончарик.

Під час зустрічі панувала святкова атмосфера, у кожного був піднесений настрій, сяяли посмішки та світилися вогники в очах ветеранів під враженням почутого, від того душевного тепла, доброзичливості, яка випромінювались під час незвичайної Різдвяної зустрічі.

Залишайтеся такими як Ви є, шановні ветерани! І нехай ніколи не старіє Ваша душа!

О.Г. Шамрай, голова Кам’янської районної організації Профспілки


Різдвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського районуРіздвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського району

Різдвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського районуРіздвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського району

Різдвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського районуРіздвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського району

Різдвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського районуРіздвяні зустрічі ветеранів педагогічної праці Кам’янського району

Схожі публікації


Догори