Вільне студентство за вільну Одесу: 70 років визволення міста

Вільне студентство за вільну Одесу: 70 років визволення міста
«Не можна забути цього, а пам’ятати треба,
Як мільйони в землю полягли, як мільйони піднялись до неба…»


Свободу одесити люблять понад усе, бо кожен із мешканців і гостей міста пам’ятає, якою страшною ціною дісталась свобода місту-герою 70 років тому.
10 квітня містом розгорнувся масштабний марафон святкування.

Долучилися до марафону і студенти Одеського національного університету імені І.І. Мечникова. Профком студентів та аспірантів за підтримки адміністрації університету до 70-ї річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників організував масштабний флешмоб.

Дійство відбувалось біля корпусів університету на вулиці Дворянській та на Французькому бульварі одночасно з 13.00 до 14.00. Майже тисяча студентів, загорнувшись у синьо-жовті прапори, утворили величезну цифру 70, що символізує 70-ту річницю визволення міста. Своїх товаришів, що стояли у цифрі 70, активно підтримували й інші студенти, що вивішували з вікон прапори. Потім учасниками заходу було виконано пісню Леоніда Утьосова «У Черного моря».

Заспівали студенти і національний гімн. Дійство було настільки масштабним та потужним, що привернуло увагу одеситів, що проживають неподалік корпусів університету.

До того ж захід супроводжували гасла «Слава Одесі!», «ОНУ – это я, ОНУ – это мы, ОНУ – это лучшие люди страны!!!», «Слава героям Одеси!». А згодом в корпусі на Французькому бульварі на студентів чекав сюрприз, який їм підготував духовий квінтет Одеської обласної філармонії. Музиканти виконали «Оду к радости» та багато інших класичних музичних творів. Студенти слухали, затамувавши подих.

Класична музика дала студентам перепочити та відновила сили для наступного етапу заходу – урочистої ходи до пам’ятника Невідомому матросу, де вони разом з представниками адміністрації здійснили урочисте покладання квітів. На шляху до монумента колона зустрічала неабияку підтримку в місцевого населення.

Студенти ОНУ вшанували пам’ять героїв, що віддали своє життя, визволяючи місто. Таким чином студенти хотіли показати, що сучасне покоління пам’ятає і вдячне воїнам – визволителям за їх безсмертний подвиг.

Було б добре, якби сьогодні всі пам’ятали і розуміли, що різниця між «містом» і «містом-героєм» – у тисячах людських життів.


Мелінов Денис,
заступник голови профкому студентів ОНУ ім. І.І. Мечникова





Вільне студентство за вільну Одесу: 70 років визволення містаВільне студентство за вільну Одесу: 70 років визволення міста

Вільне студентство за вільну Одесу: 70 років визволення містаВільне студентство за вільну Одесу: 70 років визволення міста

Схожі публікації


Догори