Навчання профспілкових переговірників в рамках дансько-українського проекту

Навчання профспілкових переговірників в рамках дансько-українського проектуУ рамках дансько-українського проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні» 17 вересня було проведено навчання-тренінг групи «Освіта» Чернігівської області, яка складається з голів районних, міських та первинних організацій ВНЗ обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

За погодженням між обласним комітетом та викладачем-модератором Геннадієм Мироненко темою навчання стали переговори. Актуальність навчання з даної теми не є надуманою. Тільки протягом 2015 року у колективний трудовий спір із «соціальними партнерами» вступали Прилуцька міська, Городнянська та Коропська районні організації. Навички переговорника, крім того, необхідні і у повсякденній роботі профспілкового представника.

Більшість слухачів групи – досвідчені профспілковці з особистим багажем навичок переговорів. Тому практичні вправи тренінгу опирались якраз на різні підходи при підготовці, початку переговорів та у їх процесі.

Теоретичні рекомендації, які були розроблені представниками Данської профспілки 3F, стали основою тренінгу та тим раціональним зерном, яке дало поштовх для тематичних дискусій. Підсумовуючи заняття групи, всі її члени зазначили про користь такої форми навчання та обміну досвідом.

Геннадій Мироненко,
голова Городнянської районної організації Профспілки


Навчання профспілкових переговірників в рамках дансько-українського проекту Навчання профспілкових переговірників в рамках дансько-українського проекту

Навчання профспілкових переговірників в рамках дансько-українського проекту

Схожі публікації


Догори