Продовжується системне навчання профспілкових лідерів на Чернігівщині

Продовжується системне навчання профспілкових лідерів на ЧернігівщиніНавчальний рік закінчився, але керівники структурних ланок Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України тримають руку на пульсі усіх нагальних проблем працюючих галузі. Днями відбулося засідання президії обласного комітету Профспілки, основним питанням якого було «Про дотримання трудових прав членів Профспілки в закладах і установах освіти Бахмацького району в умовах економії бюджетних коштів».

Далі за планом відбувся семінар голів районних, міських організацій та первинних організацій ВНЗ і ПТНЗ, основна мета якого – робота територіальних організацій в сучасних умовах: децентралізації повноважень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, прийняття нового Закону «Про освіту», вирішення колективного трудового спору із Урядом і роботодавцями.

Розпочалося навчання з круглого столу, який провів Геннадій Мироненко – голова Городнянської районної організації Профспілки, який підвищує свою кваліфікацію як учасник навчального українсько-данського проекту. Засідання круглого столу було присвячено посиленню внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні.

Дуже корисним для обміну досвідом видався робочий візит до Козелецької районної організації Профспілки, де відбулася зустріч з Артемом Севастьяном, заступником голови районної державної адміністрації з гуманітарних питань, Романом Кругликом, головою районної ради та Сергієм Стасем — начальником відділу освіти РДА. На зустрічі підіймалися питання розвитку освітньої мережі району, своєчасності виплати заробітної плати працюючим, а також ставлення керівництва району до процесу об’єднання громад.

Учасники семінару відвідали Козелецьку ЗОШ № 3, де ознайомились з роботою профспілкової організації навчального закладу. Також гостям продемонстрували фрагмент профспілкового уроку та рівень оснащення кабінету профспілкової роботи.

Наступний навчальний день розпочався з розгляду вкрай важливого питання — «Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні». Без сумніву, від ефективності проведення даної реформи залежить якість надання освітніх послух, фінансування галузі та соціальна захищеність освітян. Для більш фахового обговорення цього питання був запрошений Микола Силенко — експерт Офісу реформ в Чернігівській області.

Завершилось навчання проведенням заняття з організаційної роботи та ведення документації в структурних ланках, яке провела Ніна Дудка — заступник голови обласної організації Профспілки. Учасники семінару в формі ділової гри відпрацювали та закріпили навички проведення засідань виборних органів.

Віталій Копиш,
Чернігівська обласна організація Профспілки


Продовжується системне навчання профспілкових лідерів на ЧернігівщиніПродовжується системне навчання профспілкових лідерів на Чернігівщині

Продовжується системне навчання профспілкових лідерів на ЧернігівщиніПродовжується системне навчання профспілкових лідерів на Чернігівщині

Продовжується системне навчання профспілкових лідерів на ЧернігівщиніПродовжується системне навчання профспілкових лідерів на Чернігівщині

Схожі публікації


Догори