Обласна організація контролює дотримання норм Закону України «Про освіту»

Обласна організація контролює дотримання норм Закону України «Про освіту»На засіданні президії комітету обласної організації Профспілки, яке відбулося у кінці червня, було розглянуто ряд важливих питань.

Основне питання – реалізація Закону України «Про освіту» в установах і закладах освіти області та контроль профспілкових організації за дотриманням його норм.

Апаратом обласної організації Профспілки проаналізовано виконання найбільш актуальних норм Закону України «Про освіту», перспективи регулювання відповідних правовідносин у законопроекті «Про освіту», який очікує розгляду на засіданні Верховної Ради України у першому читанні. За підсумками розгляду питання окреслені дії профспілкових організацій, спрямовані на недопущення порушень прав спілчан у процесі оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема, при припиненні шкіл, в яких навчається менше 25 учнів, а також при скороченні штатів.

Наступним питанням президія обговорила позицію і дії організаційних ланок обласної організації Профспілки на захист прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги. Профспілковими організаціями області було підтримано звернення ФПУ до уряду щодо підвищення ціни на газ та комунальні послуги і проведено збір підписів членів Профспілки під ним. Всього обласна організація направила до центральних органів виконавчої влади 10223 підписи членів Профспілки з вимогою реагування влади на порушення конституційного права громадян на достатній рівень життя. 

Враховуючи зазначене, з метою захисту прав та інтересів членів Профспілки в умовах підвищення  ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги, президія комітету підтримала рішення Ради ФПУ щодо проведення 6 липня 2016 року акції протесту проти підвищення цін та тарифів.

Президія розглянула ще ряд робочих питань і прийняла відповідні рішення.

 

Ніна Дудка, заступник голови Чернігівської обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори