Вшанування жінок – профспілкових лідерок Пологівського району

Весна в Пологах Запорізької області починається зі свята вшанування жінок – профспілкових лідерів «ЇЇ величність – жінка», яке пройшло 2 березня в БК «Гірник» і було присвячене Міжнародному дню прав жінок і миру. Цього року воно було ювілейним.

У 2007 році цей проект започаткувала районна координаційна рада профспілок. Головою ради та організатором цього заходу є голова Пологівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Зоя Адамівна Мовчан. За 10 років свято з профспілкового заходу стало районним і одним із найочікуваніших на початку весни.

Оргкомітет щороку знаходить нових героїнь – профспілкових лідерів, прекрасних та мудрих представниць Пологівщини. Цього разу на святі вшановували 10 спілчанок різного віку, різних професій, різних доленосних стежин – це вчителі, лікарі, працівники сільського господарства, культури, журналісти, депутати міської ради.

Привітали жінок Пологівський міський голова Юрій Коноваленко, голова Пологівської РДА Артур Крупський та голова Пологівської районної ради Олександр Покутній.

Перед цьогорічними учасницями свята виступили учасники попередніх років – голови первинних профспілкових організацій, волонтери, депутати міської ради.

Жінки отримали приємні сюрпризи, слова та квіти від найрідніших, відповідали на питання про щастя, мрії та любов.

Надзвичайно хвилюючим моментом свята став сюрприз, який організатори заходу зробили для  вчителя гімназії «Основа» Шерстюк Валентини: на кілька днів додому завітала донька Аня, яка проходить службу за контрактом в зоні АТО. Момент, коли дівчина у формі спустилася зі сцени до матері, всі в залі піднялися, плакали разом зі щасливими мамою та її донькою – від хвилюючого моменту, від радості за дві тендітні жіночі душі, від болю, що війна розділяє  родину...

Весь вечір був наповнений теплом, ніжністю і душевністю. Чоловіки дарували учасницям свята і жінкам у залі аплодисменти, квіти, запальні танці та пісні.

Зазвичай найактивнішими учасниками свята є жінки-освітянки. Так у цьому ювілейному святі приймали участь вчитель гімназії “Основа” Олена Борисова, заступник директора Пологівської дитячої школи мистецтв Раїса Повод.

Профспілка освітян має жіноче обличчя, так як приблизно 90 % її членів – жінки і їх вшанування є однією з профспілкових традицій початку весни на Пологівщині.

 

Прес-служба Пологівської районної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори