Семінар керівництва освіти Волинської області щодо оздоровлення

3-4 серпня 2017 року на базі ПДЗОВ «Супутник» , що на озері Світязь, відбувся спільний семінар – нарада начальників управлінь міських рад і відділів освіти райдержадміністрацій та голів міських, районних організацій Профспілки працівників освіти і науки України.

Начальник управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації Людмила Володимирівна Плахотна проінформувала щодо дитячого оздоровлення у літній період цього року у Волинській області. Також, були розглянуті нововведення у навчальному році,  особливо інклюзивне навчання.

Людмила Плахотна, зокрема зазначила, що цього року це питання буде під чітким контролем, адже діти із особливими потребами мають рівний доступ до якісної освіти у навчальних закладах. З цією метою заклади повинні адаптувати навчальні програми та плани, методи та форми навчання, використовувати існуючі ресурси, партнерство з громадою задля індивідуальних потреб дітей з особливими освітніми потребами.

Не оминули питання і доїздів, яке повинно вирішитися шляхом закупівлі шкільних автобусів у райони і міста, що цього потребують. Таку інформацію довела до відома Тетяна Соломіна, заступник начальника відділу освіти, науки та молоді ОДА та член президії обкому Профспілки.

Голова Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський розповів про оздоровлення дітей освітян у ПДЗОВ «Супутник»: «Ми успішно провели три відпочинкових зміни , наразі готуємося до четвертого. Планується оздоровлення приблизно тисячі дітей». Не менш важливим у порядку денному було соціальне питання, адже прийняття Верховною Радою нового «Закону про освіту» залишається актуальним.

Завершальним етапом наради стала екскурсія, в якій ознайомили з умовами проживання дітей у літньому оздоровчому таборі, та новими ремонтними роботами.  Цього року було побудоване нове приміщення бані та підведена каналізація, а також нововведенням стали сонячні батареї. Іти в ногу з часом та використовувати нові природні ресурси – це те, що зараз актуально і важливо!

Волинська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори