Зміцнення первинки – питання пленуму на Волині

Конструктивне обговорення проблемних питань щодо зміцнення первинних профспілкових організацій, як основи діяльності Профспілки відбулося на черговому пленумі Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки у Луцькому педагогічному коледжі. До участі у роботі були запрошені голови районних, обласних організацій Профспілки, голови первинних профспілкових організацій вищих навчальних закладів.

Голова обласного комітету Василь Грановських розпочинаючи роботу підкреслив важливість вчительської професії і не випадковість обраного місця проведення заходу. «У стінах Луцького педагогічного коледжу навчаються тисячі молодих та перспективних педагогів, які в майбутньому стануть професіоналами своєї справи. Профспілковий актив закладу слугує прикладом для інших первинок» – зауважив очільник, після чого запропонував оглянути новостворений клас Нової української школи.

Директор коледжу Петро Бойчук продемонстрував інноваційну навчально-тренінгову лабораторію «Нова українська школа», в яку 11 березня завітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Студенти презентували осередки освітнього простору Нової української школи, дидактичні можливості документ-камери, інтерактивної панелі, зокрема програми MozaBook, інструментарій та матеріали якої сприяють ефективному розвитку розумового та емоційного інтелекту школярів. «Луцький педагогічний коледж готує кваліфіковані кадри, які вже є членами Профспілки, а в майбутньому поповнять ряди вчителів в різних куточках області» – зауважив Петро Микитович.

Продовжив роботу пленуму заступник голови Волинської обласної організацій Профспілки Олександр Матвіїшин. У своєму виступі він зазначив, що первинна профспілкова організація захищає права спілчан безпосередньо в навчальному закладі, домагається виконання соціальних гарантій, покращує мікроклімат у колективі. Вона покликана робити все можливе, щоб працівники були об’єднані не тільки за професійною діяльністю, а й брали активну участь в житті колективу, сприяли його розвитку, раділи успіхам кожного колеги та освітнього закладу в цілому.

На завершення роботи пленуму було прийнято ряд постанов з усіх питань порядку денного.

Волинська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори