Сильна первинка – міцна профспілка

Питання «Про роботу організаційних ланок Донецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо зміцнення первинних профспілкових організацій, як основи діяльності Профспілки», винесене на порядок денний Х пленуму Донецького обкому Профспілки працівників освіти і науки України 27 березня, завжди актуальне, а особливо напередодні проведення звітно-виборної кампанії, яка набула старту постановою VII пленуму ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 14 березня 2019 р.

Перед початком роботи в.о. голови обкому Т. Заморська відзначила нагородами Донецької обласної організації Профспілки, ЦК Профспілки, ФПУ, Донецької облпрофради керівників організаційних ланок за плідну працю та вагомий внесок у розвиток профспілкового руху.

У своєму виступі очільниця обласної профспілки освітян Т. Заморська окреслила коло основних заходів з питання порядку денного. Всі вони направлені на організаційне зміцнення Профспілки, підвищення мотивації профспілкового членства, ефективної роботи профспілкових кадрів та оперативного інформування членів Профспілки про діяльність з питань захисту їхніх трудових і соціально-економічних прав та інтересів,

У доповіді було відмічено, що основою профспілкового руху завжди були і залишаються первинні профспілкові організації. Саме в них народжуються, визрівають та вирішуються всі проблеми члена профспілки. До голів первинок в першу чергу звертаються люди. Тому від зміцнення їх позицій залежить авторитет профспілок в цілому.

На завершення в.о. голови обкому підкреслила, що успіх досягається шляхом проведення реальної профспілкової роботи, ефективного захисту членів профспілки та підвищення поінформованості спілчан про діяльність усіх ланок Профспілки.

Основні поради в цьому напрямі – максимально використовувати можливість показувати громадськості позитивні результати роботи профспілкової організації, забезпечувати соціально-економічний захист трудовим колективам. На цих двох китах тримається довіра спілчан до профспілкової організації.

У обговоренні першого питання голови членських організацій обласної Профспілки працівників освіти і науки України акцентували увагу на роботі первинних профспілкових організацій в умовах утворення ОТГ, роботи з соціальними партнерами, навчання профспілкового активу, правової допомоги, морального та матеріального заохочення спілчан.

Учасники пленуму відмітили, що необхідно знаходити нові форми і методи роботи для організаційного, фінансового зміцнення первинних профспілкових організацій і збереження та нарощування профспілкового членства, знаходити нові шляхи та запроваджувати нові методи співпраці у взаємовідносинах з керівниками, органами управління освітою з метою недопущення порушення прав членів Профспілки.

Розглянувши всі зауваження і пропозиції, пленум ухвалив постанову про подальшу роботу організаційних ланок Донецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України по покращенню діяльності первинних профспілкових організацій.

Згідно з порядком денним присутні внесли зміни до Регламенту роботи Донецького обкому Профспілки, заслухали інформацію про виконання кошторису профспілкового бюджету Донецької обласної організації за 2018 рік та показники обласного профспілкового бюджету на 2019 рік.  

Донецька обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори