Львівщина: будні профспілки

Днями відбулася чергова нарада голів міських і районних і, що відрадно констатувати, – новостворених і новообраних голів територіальних громад Львівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Понад півтора десятка територіальних організацій подано на реєстрацію. Профспілковий актив прийняв до своєї спільноти очільників профспілкових організацій територіальних громад: Давидівської – Оксану Гусар, Підберізцівської – Богдану Гнатів, Мурованської – Оксану Пинягу, Пустомитівської – Надію Тураш.

У своєму діалозі з колегами профлідерка обласної організації Профспілки освітян Марія Яцейко наголосила, що варто уникати роздрібнення за територіальною ознакою, бо це важлива умова успішного функціонування, матеріального та організаційного забезпечення профорганізацій.  

Наші профспілкові організації, підкреслила Марія Григорівна, постійно потребують консультацій обласної організації, її юридичної служби, зокрема. Тому і обласна профлідерка, і юристи намагаються провести в таких організаціях очні наради та зустрічі у новому форматі.

Особливий наголос зроблено на зустрічах профлідерів, в умовах карантинних обмежень, з новими організаціями, колективами, головами профкомів і роботодавцями, на злагодженості дій в оформленні документації профлідерами, від яких, за адмінреформою, переходять чи до яких приєднуються організації.

Заступник голови обласної організації Профспілки Мар’ян Калин поінформував актив про кроки обласної та Центрального Комітету Профспілки працівників освіти і науки України щодо реального підвищення заробітних плат освітян, запобігання зрівнялівки в оплаті праці, відстоювання питання збереження надбавок за престижність та сумлінну працю.

Вже можемо додати, що лише за активної участі й послідовних дій освітянської профспілки, уряд вирішив питання про підвищення на 20% зарплати зі збереженням надбавок. Залишається проблемо розмір відсотків цих доплат, які продовжує відстоювати Профспілка.

Марія Яцейко привернула увагу до проблеми підвищення тарифів на комунпослуги, електроенергію та газ. Відповідні кроки в цьому напрямі роблять ЦК Профспілки та Федерація профспілок України.

Юрисконсульти Василь Корчинський та Мар’яна Щедрик відповіли на запитання профактиву. Діалоги з активом провели завідувачка відділу організаційної роботи та інформаційного забезпечення Галина Долішня та правовий інспектор праці Мирон Малярчин.

Львівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори