Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій на Чернігівщині

7 червня 2021 року відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій у Чернігівській області на тему: «Законодавче забезпечення доступності повної загальної середньої освіти та запровадження якісної профільної старшої школи» (на прикладі Чернігівської області)».

У заході взяли участь:

  • народні депутати України

  • заступник Міністра освіти і науки України Віра Рогова та заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко;

  • голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко та заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанна Шерстюк;

  • перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш;

  • голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Матвеєва та представники освітянської громадськості області.

Під час засідання Комітету, яке відкрив Сергій Бабак, Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, розглядались ініціативи щодо внесення змін до чинного законодавства.

Анна Коваленко, ознайомивши учасників засідання із станом та особливостями розвитку освітньої галузі Чернігівщини, звернулась до народних депутатів з пропозиціями внесення змін до законодавчої бази.

Учасниками засідання Комітету обговорено поправки, зауваження та пропозиції до проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти» (№4629-1), які підтримали Ніна Лемеш, перший заступник голови Чернігівської обласної ради, та Віра Рогова, заступник Міністра освіти і науки України.

Серед змін, які розглянуто та ухвалено:

– Надання права громаді створювати та утримувати ліцеї на базі опорних шкіл. Вилучивши норму щодо міст з населенням більше 50 тисяч, будь-яка громада, яка буде здатна заснувати і утримувати ліцей, при цьому надаючи якісні освітні послуги, буде мати таку можливість.

– Функціонування комунальних ліцеїв за наявності не менше двох десятих класів (а не чотирьох, як зазначено в законодавстві) із контингентом не менше 25 учнів, що сприятиме вдосконаленню механізму формування мережі закладів профільної освіти. Профілів навчання має бути три.

– Функціонування у складі ліцеїв старшої профільної школи структурних підрозділів дошкільної, початкової та базової освіти.

 В обговоренні зазначених питань взяли участь представники освітян Чернігівщини.
 

Схожі публікації


Догори