Наші в Громадській раді Львівської ОДА

Сформовано склад Громадської ради Львівської облдержадміністрації. Це дорадчий орган для сприяння участі у формуванні та реалізації державної і регіональної політики органів виконавчої та законодавчої влади.

Зі 153 представників інституцій громадянського суспільства через рейтингове голосування обрано 35 членів ради. Дорадчий орган ОДА очолив Андрій Болюбаш. Ця інституція мала б стати  в ідеалі одним із механізмів рушійної ланки проведеної адміністративної реформи при певному корегуванні профільних законів, розширення повноважень і ролі креативних громадських організацій, у тому числі – професійних спілок.

До складу Громадської ради обрано четверо представників профспілок регіону: голову Об’єднання профспілок Львівщини Романа Дацька, голів обласних організацій: профспілки працівників агропрому Михайла Тарнавського, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування Богдана Козло і заступника голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар’яна Калина.

Двоє представників професійної громадської організації краю очолили профільні їх галузям комісії Громадської ради ОДА.

Богдан Йосипович Козло, інжененер-будівельник за фахом і голова обласної організації профспілки комунальників,  працівників місцевої промисловості   та побутового обслуговування кілька каденцій обирався членом комісії з питань розвитку  житлово-комунального господарства. За 48 років трудового стажу  в означеній сфері здобув авторитет і глибокі знання цієї у  життєво важливій галузі.  Тож у чесній юоротьбі на альтнрнативних засадах через голосування здобув перемогу й очолив комісію Громадської ради при виконавчій владі області.

До слова, Громадська рада облдержадміністрації складається з 12 комісій.  Ще іншу, теж одну з пріоритетних і багатовекторних  - освіти і науки, культури, національностей та релігії вперше в історії діяльності громадського дорадчого органу обласної виконавчої влади очолив правозахисник, профспілковий адвокат Мар’ян Миронович Калин. З цією місією -  можливістю реалізовувати соціальні напрацювання профільної професійної спілки, доносити позицію цієї поважної громадської організації до органів влади - Мар’яна Калина привітав профактив.

Добрі надії на результативну співпрацю громадськості та влади як соціального партнера додає той факт, що одразу після формування комісій Громадської ради, серед яких екологічна, охорони здоров’я, економічної політики, – з їх очільниками зустрілася голова облради Ірина Ярославівна Гримак – для проведення ділової бесіди, визначення спільних з депутатськими комісіями завдань.

За словами Мар’яна Мироновича, він віддає собі звіт у тому, що працювати буде непросто, тож покладає великі сподівання на експертів-помічників, яких рекомендують професійні середовища для результативної  роботи комісії. Серед них – голова первинної профспілкової організації Національного університету «Львівська політехніка» Роман Колодій, правознавці з числа науковців Львівського національного університету імені Івана Франка – профлідер первинки Юліан Бек, спеціаліст профкому з питань трудового законодавства Володимир Бурак, голова студентського профкому Микола Спересенко, спеціалісти в інших сферах, що входять до багатопланової діяльності комісії.

 

Ольга Лобарчук, Львів 

 

Схожі публікації


Догори