Семінар із профактивом на тему оформлення строкових трудових договорів

28 січня 2022 року відбувся обласний онлайн семінар із головами територіальних організацій Профспілки та первинних профспілкових організацій закладів вищої та професійно-технічної освіти на тему: «Особливості застосування строкових трудових договорів (контрактів): правові коментарі та практичні поради».

Відкрив роботу заходу Голова Луганської обласної організації Профспілки Сергій Севрюк наголосивши про актуальність цього питання та дії Профспілки щодо захисту трудових прав працівників освіти при укладанні строкових договорів. 

Тему продовжила юрисконсульт Луганської обласної організації Профспілки Жанна Ахмєдова, яка акцентувала увагу, що найсуттєвішою відмінністю між безстроковими та строковими трудовими договорами є те, що останні, зазвичай, припиняються внаслідок закінчення строку, на який їх було укладено. 

У презентації вона детально розповіла про правове регулювання строкових договорів для педагогічних працівників, які досягли пенсійного віку.

Наприкінці заходу відбулася плідна дискусія у формі питання-відповідь. 

Аналогічні заходи планується провести і для голів первинних профспілкових організацій закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

Луганська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори