Діалог-сесії за підсумками Благодійного профспілкового марафону добрих справ

З 14 до 21 червня 2022 року проведено 5 діалог-сесій у режимі онлайн з  актуальних питань діяльності міських, районних, об’єднаних організацій Профспілки,  первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти у період воєнного стану, під час яких 43 структурних ланок галузевої Профспілки області презентували підсумки проведення Благодійного профспілкового марафону добрих справ.

З перших днів широкомасштабного російського вторгнення  всі організації Профспілки працівників освіти і науки України, заклади освіти області об’єдналися навколо єдиної ідеї – підтримки Збройних Сил України, добровольчих формувань в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. Адже для підтримки одного захисника на фронті потрібно, щоб в тилу працювало, як мінімум 9 осіб.

Тому паралельно з основною роботою освітяни постійно підтримують  наших захисників та тимчасово переміщених осіб. Виготовляють м’ясні та рибні консерви, плетуть захисні сітки, «кікімори», формують продуктові набори для воїнів, шиють одяг, бронежилети, спальні мішки, розпізнавальні пов’язки на рукави, роблять «їжаки» проти важкої техніки, спеціальні пристрої «Кішки» для розмінування, одноразові пінні губки з дерматологічним гелем,  інші засоби гігієни тощо.  Забезпечують роботу їдалень кухарями та робітниками кухні.  У закладах освіти області організовано місця для тимчасово переміщених осіб, де чергують і надають допомогу освітяни.

Працівники освіти беруть участь у закупівлі спеціального медичного та військового транспорту, тепловізорів, шоломів, навушників тощо для захисників. Для збору коштів організовують благодійні ярмарки, фотосесії, екскурсії, концерти.

Під час заходів в рамках Благодійного профспілкового Марафону добрих справ  організовано збір благодійних коштів, речей, харчових продуктів, малюнків, оберегів, фото тощо, які направлено членам Профспілки – воїнам Збройних Сил України, добровольчих формувань територіальних громад, їхнім рідним.

На потреби ЗСУ (тероборони) області, громадських волонтерських організацій з бюджетів обкому, територіальних первинних профорганізацій області всього за період воєнного стану перераховано 1 408 275 грн. 

Членам Профспілки працівників освіти і науки України за період воєнного стану було надано матеріальну допомогу у розмірі 1 918 808 грн.

Презентаційні підсумкові матеріали проведення благодійного профспілкового Марафону добрих справ висвітлено на вебресурсах Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Переглянути їх можна за хештегами: #Профспілка_освітян_Марафон_добра_2022; #Профспілка_освіти; #Підтримаємо_ЗСУ; #Разом_до_перемоги

Благодійний профспілковий Марафон добрих справ продовжено до кінця воєнного стану у державі та нашої повної перемоги над ворогом.

Дякуємо Збройним Силам України за кожен новий день, який ми зустрічаємо. Дякуємо колегам за включеність та проведену роботу.

Слава Україні! Слава нашим героям! 

Разом до Перемоги!

Разом ми – сила! Все буде Україна! 


 Черкаська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори