Семінар-навчання з фінансових та організаційних питань

7 червня 2022 року відбулося навчання для голів та бухгалтерів  міських, районних, об’єднаних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти. Тема навчання – «Фінансово-господарська діяльність організацій Профспілки», тренерка – Світлана Вікторівна Кохан, головний бухгалтер обкому Профспілки.

Заступниця голови Профспілки Ніна Плясунова відкрила роботу онлайн-заходу й поінформувала про стан діяльності обласної організації в умовах воєнного стану, озвучила план роботи на найближчий час, наголосила на необхідності посилити громадський контроль з питань розподілу педагогічного навантаження на новий навчальний рік, надання відпусток у період війни, виплати заробітної плати, відпускних, оздоровчих, особливостях розірвання трудового договору з ініціативи працівника чи роботодавця, реформування закладів освіти. 

Світлана Кохан розкрила питання основних змін в законодавстві в т.ч. податків, зарплат, тарифів і правил у 2022 році, надання неоподатковуваної благодійної допомоги у воєнний час. А також, про облікову політику профспілкової організації, ведення бухгалтерського обліку, фінансово-господарської діяльності профспілкових організацій. 

Навчання було продуктивним, змістовним і на часі. Сьогодні голови та бухгалтери галузевої Профспілки є натхненниками через спілкування з якими «хочеться жити». Зателефонуєш такій людині, поговориш або зустрінеш випадково на вулиці й розумієш, що справді хочеться жити, діяти, творити... Відчуття тривоги й неспокою, як рукою зняте. У душі з’являються від таких людей промінчики тепла, а їхня присутність приносить душевну радість і впевненість.

Більше б нам таких зустрічей, від яких стає спокійніше та затишніше, хочеться і далі працювати на благо нашої спільної перемоги. 


Черкаська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори