Презентовано практичний посібник із дуальної освіти

16 і 17 грудня 2021 року у Будинку спілок відбулися онлайн презентації практичного посібника для первинних профспілкових організацій закладів професійної (професійно-технічної), вищої та фахової передвищої освіти «Дуальна освіта: з чого почати?».

Практичний посібник підготовлено фахівцями апарату ФПУ за сприяння Бюро МОП з питань діяльності трудящих та за експертної підтримки Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні.

У презентаціях взяли участь Ірина Шумік – директор Диреторату професійної освіти МОН, Олександр Шубін – заступник Голови ФПУ, Анна Пугачова – провідна експертка ФПУ та авторка посібника, Микола Бондар декан факультету обліку та податкового менеджменту КНЕУ імені Вадима Гетьмана, Богдан Оверковський – заступник голови Профспілки металургів і гірників України та інші.

Модерувала презентації Ольга Чабанюк – заступниця Голови Профспілки працівників освіти і науки України. 

Посібник має на меті бути практичним керівництвом для первинок закладів професійної (професійно-технічної), вищої та фахової передвищої освіти, які прагнуть сприяти впровадженню у закладах дуальної освіти. 

У практичному посібнику представлено результати власного дослідження щодо ситуації із дуальною освітою в освітніх закладах, де діють первинні профспілкові організації.

Особливий акцент зроблено на можливості колективно-договірного закріплення гарантій як для студентів, які навчаються за дуальною формою освіти, так і для їх наставників, кураторів тощо. 

У посібнику також пропонується покроковий план дій, а також широкий вибір ідей і рекомендацій, за допомогою яких профспілкові працівники та активісти зможуть з максимальною ефективністю використовувати наявні у них ресурси для підвищення ефективності роботи у цьому напрямі. 

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори