20 лютого – Всесвітній день соціальної справедливості

Справедливість – це основа демократичного суспільства, яка забезпечує всім рівні права і можливості. Соціальна справедливість декларує повагу до кожної людини, нації і держави.

26 листопада 2007 року Генеральна Асамблея проголосила 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості, і починаючи з 2009 року він відзначається щорічно.

В Україні цей день відзначається з 2011 року – за ініціативою Федерації профспілок України (відповідно до Указу Президента України).

Соціальна справедливість – одна з найголовніших цінностей суспільства, запорука його стабільності та добробуту. Соціальний розвиток і соціальна справедливість також необхідні для забезпечення та підтримання миру і безпеки всередині самої країни. 

На жаль, у час війни, питання соціальної справедливості поки що залишається недосяжною мрією для нашого суспільства. Але профспілки переконані, що за умови постійної взаємодії і співпраці влади, бізнесу, громадянського суспільства досягнення в Україні соціальної справедливості є цілком реальним завданням. 

 

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори