Співпраця з Німецькою спілкою освіти: у фокусі уваги оздоровлення дітей освітян

Другий рік поспіль Профспілка працівників освіти і науки України тісно співпрацює з Німецької спілкою освіти (GEW), які підтримують українських учителів матеріально та спряють відновленню психологічного здоров’я наших дітей. 

За запрошенням Німецької спілки освіти 10 дітей спілчан Профспілки працівників освіти і науки України з Київської області, Бучанського району, Макарівської територіальної громади мали можливість провести 2 тижні літа у наметовому таборі у Райнварцхофені в Баварії із 13 до 27 липня 2023 року, де вони обмінювалися досвідом разом з німецькими дітьми та набували нових знань і навичок.

Діти з керівниками групи незабутньо провели час в оточенні нових іноземних друзів, опановували нову для себе німецьку мову та добряче покращили рівень володіння англійською мовою, адже усі 3 мови були задіяні у спілкування одне з одним. 

Ми дуже раділи і пишалися, коли наші німецькі знайомі підхоплювали відомий вигук «Слава Україні!», відповідаючи: «Героям Слава!» З яким відвертим захопленням діти з обох країн обмінювалися цікавими фразами, вивчали нові слова і намагалися використовувати їх у спілкуванні. Такий досвід іще раз довів дітям, наскільки це легко і важливо знати іноземну мову.

Живучи у таборі, діти кожного дня пізнавали щось нове: брали участь у спортивних змаганнях, грали в настільні ігри, купалися у басейні, співали та танцювали на дискотеці, смажили смаколики на вогнищі, проводили різноманітні майстеркласи, робили поробки, фарбували волосся, одяг, тіло. Цікаво провели цілий день в аквапарку, де всі вдосталь купалися, засмагали і відпочивали.

Фішкою табору було те, що враховувалися побажання дітей щодо проведення дозвілля: від нічної прогулянки – до бургерів на вечерю. Керівники намагалися втілити кожне побажання учасників. При цьому діти поважали і дотримувалися правил перебування у таборі.

Українці готували для всіх національну страву – борщ із пампушками – і, здається, підкорили їх смакові рецептори. Також познайомили іноземців з іншими українськими традиціями, одягом, піснями. 

На пам’ять про себе подарували всім учасникам табору невеликі сувеніри з патріотичною символікою, привезені з собою з України: тарілки, блокноти, ручки, шпильки для волосся, значки та книгу про історію України англійською мовою.

Ці дні, проведені разом, ми будемо пам’ятати і сумувати за всіма. Про це свідчать сльози на обличчях у дітей в момент прощання.

 

«Привіт усім! Я хочу подякувати за таку неймовірну подорож, за всі спогади, що назавжди залишаться в моїй пам'яті! І за чудові моменти проведені з новими друзями та, насамперед, за незабутній відпочинок цього літа»!  

Олександра, учасниця табору відпочинку 

 

«Дякуємо шановному Голові Профспілки – Георгію Федоровичу та апарату ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, Анатолію Даниловичу – голові Київської обласної організації Профспілки за сприяння та організацію подорожі дітей у молодіжний табір до Німеччини.

Висловлюємо щиру вдячність Німецькій спілці освіти GEW за цю можливість провести час у таборі серед гірської природи за кордоном; молодіжній групі «Falken», а саме – керівнику табору Каріні Кон, яка допомагала нам з усіма питаннями, друзям вожатим Піту, Каю, Нанді, Фіньї, Марі, Валентині, Денісу, Айлі, Клаасу, які проводили з нами ці дні і ночі разом, ділилися своїми ідеями та підтримували наші, втілювали їх у реальність.

А за солідарність та підтримку – щиро дякуємо Майке Фіннерн – президентці Німецької спілки освіти Німеччини GEW та виконавчому директору Спілки GEW Ніку Штраусу». 

 

Наталія Каленюк,

вчитель англійської мови Липівського ліцею Київської області

Наталія Токар,

вчитель англійської мови Наливайківської гімназії Київської області



Схожі публікації


Догори