Микола Азаров: Уряд в жодному разі не піде на скорочення зарплат бюджетників

Микола Азаров: Уряд в жодному разі не піде на скорочення зарплат бюджетниківУряд в жодному разі не піде на скорочення зарплат бюджетників. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров у відповідь на поширену деякими ЗМІ недостовірну інформацію стосовно можливого скорочення заробітної плати працівникам бюджетної сфери заради продовження співпраці України з МВФ.

«Ми в жодному разі не підемо на скорочення зарплат для працівників бюджетної сфери. Навпаки, ми робимо все можливе для того, щоб зарплати у бюджетній сфері зростали», – наголосив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр нагадав, що у березні поточного року Уряд прийняв постанови про підвищення рівня оплати праці медичних працівників системи екстреної медичної допомоги та працівників протитуберкульозних закладів, і вже підготовлені проекти рішень щодо підвищення рівня оплати праці працівників культури, зокрема театрів, концертних організацій, клубних закладів, цирків.

Водночас Державний бюджет 2013 року передбачає збільшення майже на 10% видатків на оплату праці працівників бюджетної сфери проти 2012 року.

Отже, жодного скорочення оплати праці працівників бюджетної сфери не планується.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Кабінету Міністрів закликає ЗМІ, які не впевнені в достовірності інформації, звертатися із запитами до Уряду та не поширювати плітки, які вводять в оману населення.


За інформацією єдиного веб-порталу органів виконавчої влади України

Схожі публікації


Догори