Латвійські вчителі погрожують уряду страйком

Латвійські вчителі погрожують уряду страйкомЛатвійська профспілка працівників освіти і науки вимагає від уряду вирішити питання нестачі в розмірі понад 6 млн латів (8,5 млн євро) в цільових дотаціях на зарплати педагогів. В іншому випадку під загрозою буде початок нового навчального року, повідомив представник профспілки Едгар Григор'єв.

«Якщо в бюджеті цього року не знайдено фінансування, то восени, коли розпочнеться новий навчальний рік, не можна буде виплатити зарплати частині педагогів. Це торкнеться не всіх, але значної частини, так як це не 6 тис. і не 600 тис. латів, а більше 6 млн. латів», - заявив Григор'єв. Гроші потрібні на доплати педагогам, оплату додаткової праці, роботу у денних групах та гуртках.

Профспілка готова до будь-яких дій задля захисту інтересів педагогів, щоб через некомпетентність чиновників Міністерства освіти і науки (МОН) не погіршились умови їх праці. На питання про конкретні форми захисту інтересів вчителів Григор'єв відповів, що «можливо абсолютно все», передає MixNews.

Профспілка зазначає, що колишній міністр освіти і нинішній радник міністра Роберт Кіліс та інші відповідальні чиновники повинні взяти на себе повну відповідальність за нестачу.

Нагадаємо, в березні профспілка вже звертала увагу МОН на ситуацію, що склалася, але співробітники міністерства запевняли, що розміри фінансування відповідають нормам.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори