Вчителі Франції оголосили страйк

Вчителі Франції оголосили страйкФранцузькі вчителі оголосили страйк на знак протесту проти планів соціалістичного уряду країни щодо проведення реформи шкільної освіти.

У десятках міст країни 19 травня пройшли демонстрації. За інформацією французького міністерства освіти, в акції протесту взяли участь приблизно четвертина всіх викладачів середніх шкіл. Профспілка, яка оголосила страйк, заявила про те, що в ній взяло участь більше, ніж половина педагогів.

Міністр освіти Франції Наджат Валло-Белькасем має намір реформувати середній ступінь французької шкільної освіти – чотирирічний коледж, який є проміжною ланкою між початковою школою і ліцеєм. Перетворення плануються через невисокі результати французьких школярів у міжнародних тестах.

Пропонується скасувати уроки з латині та грецької мови. Зокрема, передбачається скасувати уроки давніх мов, які в даний час вивчають близько 20% учнів коледжів. Грецьку та латинь планується викладати в рамках міждисциплінарних курсів з історії античності.

Передбачається змінити і підхід до викладання німецької мови. Крім того, планується надати середнім школам більше автономії, розширити кількість міждисциплінарних курсів, а також зміцнити систему індивідуальної підтримки учнів.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс наполягає на реалізації планів. «Я впевнений, що ця реформа буде проведена, як і планувалося», – заявив він в той же день. За його словами, відповідна постанова буде оприлюднена незабаром.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки


Вчителі Франції оголосили страйк

Схожі публікації


Догори