Масові акції протесту вчителів середніх шкіл Франції проти урядової реформи

Масові акції протесту вчителів середніх шкіл Франції проти урядової реформиПрофспілки Франції, що представляють вчителів середніх загальноосвітніх шкіл, повідомили про масову участь вчителів у національному страйку проти урядової реформи, який відбувся 26 січня.

Відсутність соціального діалогу та брак ресурсів – одні з головних критичних зауважень, які були висунуті на адресу Міністерства освіти ще у травні 2015 року, коли профспілки розпочали масові акції протесту проти реформи «Коледж 2016».

Реформа, запроваджена Міністерством освіти без проведення жодних консультацій із профспілками, ставить під загрозу деякі життєво важливі елементи шкільної освіти, не приносячи при цьому жодних переваг для учнів. Саме тому вчителі вимагають, щоб їхній голос був почутим та був відновлений соціальний діалог з урядом, який уже понад рік демонструє неповагу до вчительської професії.

Національний страйк також охопив весь державний сектор, зарплати в якому було заморожено з липня 2010 року. У містах країни відбулося більше 90 демонстрацій.

Загальний страйк став черговою ланкою в низці численних акцій протесту, як на національному, так і на місцевому рівнях, на рівні шкіл, в яких вчителі брали участь, добиваючись, щоб їхній голос був почутим.

У Франції вчителі середніх загальноосвітніх установ достатньо настраждалися, а майбутнє без них побудувати неможливо. Міністерству необхідно терміново дослухатися до зауважень вчителів і забезпечити умови, необхідні для досягнення учнями успіху.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори