Студентські ініціативи українських ВНЗ: вітання й святкування

Студентські ініціативи українських ВНЗ: вітання й святкуванняСтуденти вітчизняних вишів проводять різноманітні заходи та акції до дня солідарності усіх, хто навчається і роблять це не лише весело, але й творчо, пізнавально із користю для себе та суспільства.

Донецьк
Студенти вищих начальних закладів Донеччини підтримують дух свята цілою низкою заходів, яку об’єднали у тематичний тиждень. І уже з понеділка мали кілька ділових зустрічей із головою Донецької ОДА, зіграли із обласними чиновниками товариський футбольний матч, презентували іміджеві відео «Профспілка – територія твоїх можливостей» й підбили підсумки обласного конкурсу «Студентський профспілковий лідер – 2013».

Чернігів
Традиційно до Дня студента лідери студентських профспілкових організацій ВНЗ підвищували власні компетенції на майстер-класах та тренінгах, формат яких запропонували самі.
Водночас і серйозно, і по-студентськи весело були створені презентації, відео, вокальні та гумористичні номери, де кожен мав змогу продемонструвати свої можливості та уміння.

Завершальним акордом дійства став турнір з боулінгу, переможцем якого стала команда Чернігівського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка.

Умань
Танцювальний студентський флеш-моб. У такій акції до Дня студента взяли участь сотні студентів різних навчальних закладів старовинної Умані.

Найактивнішими учасниками молодіжного дійства були студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.
Молодь привернула увагу до і до святкування, і дуже здивувала перехожих. Адже це був не просто концерт, не виступ, – а справжній спалах емоцій, яскрава творчість на головній площі міста!

Львів
Студенти міста лева як завжди вирізняються ініціативністю та креативним підходом до усіх святкувань. Так, Львівська політехніка підготувала для своїх програму заходів, які триватимуть від 8 ранку і до кінця дня 19 листопада.

На усіх допитливих чекає урочиста премія для молодих науковців, фестиваль КВН «Осінь Політехніки», флеш-моб – найбільша мапа Студентів, встановлення капсули мрій та запальна танцювальна вечірка. Сподіваємося, вони поділяться емоціями та світлинами із проведених заходів на своїх сторінках у мережах та офіційних сайтах.

Суми
Оглядом художньої самодіяльності серед першокурсників «Золотий інтеграл – 2013» розпочався парад цікавинок у Сумському державному університеті. Сценічні постановки, музичні попурі, вокальні номери – цьогоріч це був феєрверк емоцій учасників і вболівальників.

До Дня студента тут також визначити кращого ведучого і читця серед студентів І і ІІ курсів усіх факультетів, уже написали Диктант національної єдності та планують провести оригінальне шоу талантів 18-19 листопада.

Київ
Столична молодь уже готова до відзначення Міжнародного дня студентів. Усі студентські профкоми Києва уже розпочали естафету святкувань весело і з користю.

Так, Київський національний університет імені Тараса Шевченка запланував цілу низку заходів – профкомівські спортивні змагання на різних факультетах, конкурс на краще декламування поезій великого Кобзаря, музичний мюзикл соціологічного факультету «At The Limit!» і багато інших родзинок. Завершуватиметься це все святковим концертом, у програмі якого – сучасна хореографія та естрадні пісні, мистецтво народів світу: фламенко, арабські танці тощо.

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана напередодні «того самого дня» підбили підсумки конкурсу творчості «Осіння казка», де визначили найталановитіших із майбутньої економічної еліти країни.
У рамках відзначення також буде проведено турнір із боулінгу на Кубок профкому та спільно визначать кращого студента КНЕУ.

І веселі святкування, і серйозні навчання, і креативні флеш-моби ще раз доводять, що студенти – це молодь, яка мріє, дивує, бере усе найкраще від життя! Адже можна зробити, якщо ти молодий, енергійний, розумний та ідейний!

Вітання до Дня студента від Першого студентського Президента – Радника Прем’єр-міністра України – голови профкому КНЕУ імені Вадима Гетьмана Ольги Чабанюк


Дорогі друзі!


Ви – перше покоління, яке народилося і зросло у незалежній Україні. Ви – активні, креативні особистості, які мають знання, уміння й бажання розвиватися та зміцнювати нашу державу.

Студентські роки – найцікавіший час для усього – для нових ідей, сміливих планів, втілення у життя задумок та проектів.

Щиро вітаю усіх вас із днем нашої єдності – Міжнародним днем студентів!

Для молоді сьогодні немає меж та кордонів – вона мобільна, комунікабельна, може запропонувати новації для суспільства і готова працювати задля їх реалізації.

Впевнена, що завдяки своїй наполегливості та знанням ви не матимете проблем із першим робочим місцем і займатимете провідні позиції у кращих компаніях України та світу.

Мрійте, творіть, навчайтеся, подорожуйте і беріть усе можливе від цієї найпродуктивнішої пори!

З найкращими побажаннями         Ольга Чабанюк




Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори