Відкритий обмін досвідом, думками, ідеями – засідання президії ЦК Профспілки

Відкритий обмін досвідом, думками, ідеями – засідання президії ЦК Профспілки12 червня 2014 року у конференц-залі готельного комплексу «Турист» під керівництвом Голови Профспілки Георгія Труханова відбулося чергове засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

Мета засідання – розглянути низку актуальних питань внутрішньоспілкової роботи організації та підбити певні підсумки діяльності на сучасному етапі.

Так, голови обласних організацій Профспілки заслухали інформацію про роботу Закарпатського обласного комітету та профкомів вищих навчальних закладів щодо забезпечення виконання положень Галузевої угоди в частині нормування, оплати праці працівників. Доповідали голова Закарпатського обкому Тетяна Повханич та заступник Голови Профспілки Сергій Романюк.

Президія відзначила практику спільної роботи профкомів та керівників ВНЗ щодо колективно-договірного регулювання трудових відносин працівників навчальних закладів регіону й рекомендувала забезпечувати систематичний контроль за станом виконання норм Галузевої угоди, які є обов’язковими для включення до угод нижчого рівня.

Наступним для обговорення стала співдоповідь очільника Київської обласної організації Профспілки Анатолія Цикалюка та заступника Голови Профспілки Любові Гарбаренко про діяльність організації щодо розвитку масової фізкультурно-оздоровчої роботи та популяризації здорового способу життя у спілчан.

Учасники засідання схвалили практику цієї роботи на Київщині й запропонували домагатися фінансового забезпечення реалізації статті 44 Закону України «Про профспілки…» в частині відрахування коштів на проведення в трудових колективах культмасових та спортивних заходів.

Президія підбила підсумки Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України, проведеного в 2013 році.

Також було розглянуто Положення про Всеукраїнський огляд роботи організаційних ланок Профспілки працівників освіти і науки України на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей освітян.

Після відкритого обміну досвідом, думками та обговорення президія прийняла відповідні постанови за усіма питаннями порядку денного.

Фотогалерея у ФБ

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
12 червня 2014
2 356

Схожі публікації


Догори