На порядку денному президії Закарпатського обкому Профспілки – актуальні питання

На порядку денному президії Закарпатського обкому Профспілки – актуальні питанняАктуальні питання захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих були у центрі уваги учасників чергового засідання президії обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, що відбулося у м. Ужгород у приміщенні залу засідань Закарпатської обласної ради профспілок.
Вела засідання голова обкому профспілки Тетяна Повханич.

З інформацією про досвід роботи адміністрації та профкому Перечинської ЗОШ-інтернату І-ІІ ст. щодо створення безпечних умов проведення навчання та праці виступили директор школи-інтернату Василь Коба та голова Перечинського районного комітету профспілки працівників освіти і науки Йосип Свадеба.

Василь Федорович за допомогою фотопрезентації окреслив усі напрямки роботи навчального закладу, ознайомив з його історією та сучасним станом.

Доповнивши директора, очільник галузевої профспілкової організації – Йосип Свадеба – розповів про практику спільної роботи адміністрації та профспілкової організації школи-інтернату з питань охорони праці, профілактики травматизму та про поширення в районі досвіду роботи закладу.

Роботу профкому студентів державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» щодо забезпечення соціально-економічних прав та інтересів осіб, що навчаються, висвітила голова студентського профкому – Андріана Завадяк.

Із виступу можна було відзначити, що організацією забезпечується належна діяльність щодо соціально-економічної, культурно-масової та спортивно-оздоровчої роботи.

Позитивним є те, що студпрофком УжНУ забезпечує контроль над своєчасним призначенням стипендій, встановленням надбавок до стипендії, здійснює облік всіх соціально незахищених категорій студентів (сироти, інваліди, чорнобильці, малозабезпечені, сімейні) та надає їм посильну матеріальну підтримку.

На особливому контролі – матеріальне та побутове забезпечення студентів сиріт та студентів, позбавлених батьківського піклування. Перераховані категорії студентів отримують всі нарахування, передбачені законодавством. Також в актив можна занести і практику залучення до профспілкового членства студентської молоді.

Згодом було затверджено фінансовий звіт обкому профспілки, а також озвучені основні статистичні дані членських організацій профспілки освіти і науки за 2013 рік.

Під час засідання президії голова обкому ознайомила присутніх із заходами, які будуть приурочені Дню солідарної справедливості у 2014 році.
За порядком денним розглянуто ще цілий ряд важливих внутрішньоспілкових питань й прийнято відповідні постанови.

Прес-служба Закарпатської обласної організації Профспілки


На порядку денному президії Закарпатського обкому Профспілки – актуальні питанняНа порядку денному президії Закарпатського обкому Профспілки – актуальні питання

На порядку денному президії Закарпатського обкому Профспілки – актуальні питання

Схожі публікації


Догори