Марш гідності: тисячі іспанців вийшли за соціальну справедливость

Марш гідності: тисячі іспанців вийшли за соціальну справедливостьДнями в Мадриді відбулася масова акція протесту. Учасники мітингу виступили проти соціальної нерівності і заходів жорсткої економії в країні.

Демонстранти звинуватили владу в нездатності знайти вихід з економічної кризи і закликали знову оголосити загальнонаціональний страйк.

Мітинг в Мадриді отримав назву «Марш гідності». Адже на думку багатьох присутніх, рецепт гідного життя простий. Його головні компоненти перераховані на транспарантах: це - їжа, робота і житло. Але через важку економічну ситуацію в країні мільйони людей позбавлені цього.

Рівень бідності в Іспанії становить 30%. Майже чверть населення залишається без роботи. Серед молоді ці показники ще вищі. У 2014 році житло відбирали у 95 сімей в день. Мільйонам іспанців стає важче оплачувати рахунки.

«Більше мільйона дітей їдять менше трьох разів на день. Іспанія погрузла в бідності », - розповів один з учасників мітингу. «Ми добиваємося гідного існування - житла, роботи, прийнятного рівня життя. Дехто живе добре, а нам нічим годувати дітей. Тому ми сюди й прийшли».

Іспанія й надалі не може вийти з кризи, яка почалася сім років тому. Багато хто з учасників мітингу не бачить навіть у перспективі ніяких змін, і це викликає у людей гнів.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори