Профспілки освітян Великобританії взяли участь у марші проти жорсткої економії

Профспілки освітян Великобританії взяли участь у марші проти жорсткої економіїМайже 90 тисяч членів профспілок, у тому числі представники Національної асоціації шкільних вчителів – Спілки жінок-вчителів та Національної профспілки вчителів, 18 жовтня 2014 року вийшли на вулиці Лондона, щоб виступити проти заходів жорсткої економії.

Організував акцію протесту Британський конгрес профспілок.

Учасники маршу – представники різних галузей та секторів економіки, їхні друзі та члени їхніх сімей – об’єдналися під лозунгом «Британія потребує підвищення заробітної плати», щоб висловити своє обурення і занепокоєння соціально-економічною політикою уряду. Їхньою метою було привернути увагу політиків та громадськості до скорочення реальних зарплат, значного збільшення бідності, зростання кількості безпритульних.

Марш центральними вулицями Лондона завершився мітингом в Гайд-парку. Серед тих, хто виступив перед його учасниками була і генеральний секретар Національної профспілки вчителів, президент Європейського комітету профспілок освіти Крістін Бловер.

Національна профспілка вчителів: жодної голодної дитини в школах!

«Вчителі відмічають зростання кількості дітей, які приходять до школи голодними, що впливає на їхню здатність навчатися, – зазначила Бловер у своєму виступі. – Благодійні організації, які роздають їжу, не можуть замінити адекватного доходу сім'ї. Діти повинні бути впевненими, що їхні батьки можуть дозволити собі прогодувати, одягти і обігріти їх.»

Під час мітингу були роздані тисячі примірників маніфесту НПВ «Підтримай освіту».

Національна асоціація шкільних вчителів: криза в залученні та утриманні вчителів

Національна асоціація шкільних вчителів – Спілка жінок-вчителів також підтримала акцію. «Вчителі, як й інші працівники, розчаровані й обурені після чотирьох років скорочення зарплат», – заявила генеральний секретар асоціації Кріс Кітс.

«Останні незалежні звіти показали, що понад 50 відсотків вчителів були змушені істотно знизити витрати на предмети першої необхідності, в тому числі продукти харчування, а більше 30 відсотків живуть на кредити і позики.»

Вона зазначила, що особливо страждають молоді вчителі, які, окрім скорочення зарплати і збільшення пенсійних внесків, зіштовхуються з необхідністю виплачувати кредити на навчання. Скорочення заробітної плати спричиняє кризу в залученні та утриманні викладацьких кадрів, додала вона.

Крім того, вчителі стурбовані жахливими наслідками соціально-економічної політики для дітей і молодих людей, яких вони навчають. Бідність і бездомність мають безпосередній вплив на успішність, зазначила Кітс.

Інтернаціонал Освіти: ніхто не може навчати на голодний шлунок

Інтернаціонал Освіти рішуче підтримує боротьбу своїх британських членських організацій за забезпечення якісної освіти в своїй країні.

«Ми закликаємо державні органи влади забезпечити гідні умови праці і життя для вчителів і тих, хто навчається, – заявив генеральний секретар Інтернаціоналу Фред ван Левен. Також він підкреслив, що ніхто не може навчати, чи навчатися належним чином, якщо думки зайняті тим, як звести кінці з кінцями, вгамувати голод чи зігрітися.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки


Профспілки освітян Великобританії взяли участь у марші проти жорсткої економіїПрофспілки освітян Великобританії взяли участь у марші проти жорсткої економії

Схожі публікації


Догори