Інтернаціонал Освіти: жорсткі заходи економії в освіті не працюють

Інтернаціонал Освіти: жорсткі заходи економії в освіті не працюють4 квітня 2014 року тисячі людей вийшли на вулиці Брюсселя, щоб заявити свій протест: «Жорсткі заходи економії не працюють!».

Профспілкові делегації з усіх куточків Європи зібралися в столиці Бельгії, щоб засудити той факт, що понад 26 мільйонів європейців є безробітними (це на 10 мільйонів більше, ніж у 2008 році). Ситуація серед молоді ще гірша: 7,5 мільйонів молодих європейців не працюють і не навчаються.

«Наше послання просте, але його не хочуть почути лідери ЄС – що їхня політика подолання фінансової кризи недостатня, і призводить до посилення соціально-економічної кризи. Наше послання – жорсткі заходи економії не працюють!» – заявила генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок Бернадетт Сеголь.

Інтернаціонал Освіти приєднався до боротьби проти жорсткої економії

Інтернаціонал Освіти та його європейська регіональна організація, ЄКПО, приєдналися до демонстрантів, щоб висловити своє незадоволення економічною ситуацією і політикою, що реалізується.

«ЄКПО не перестане засуджувати драматичні наслідки поточної фінансово-економічної кризи, яка завдала значної шкоди сфері освіти. На нашу думку, вибори в Європейський парламент 2014 року є демократичною можливістю змінити напрям європейської політики і сказати «ні» її руйнівним наслідкам для соціальних прав,» – заявив європейський директор ЄКПО Мартін Рьомер.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

За матеріалами сайту Інтернаціоналу Освіти

Схожі публікації


Догори