Всесвітній День дій за гідну працю:

Всесвітній День дій за гідну працю:Неспроможність працівника сьогодні прогодувати себе і свою родину, розпач пенсіонерів, які не мають грошей на ліки та предмети першої необхідності, шок, що очікує населення від перших платіжок за житлово-комунальні послуги на фоні інфляційного зростання – все це ставить на перше місце критерії гідної праці.

Гідна праця – це:

– створення нових високотехнологічних робочих місць;

– справедлива оплата праці;

– безпека на робочому місці, сприяння професійному та кар’єрному зростання;

– забезпечення трудових прав;

– колективний договір, участь в управлінні підприємством;

– право об’єднуватися в профспілку.

Реформи, які започатковані після Революції гідності мають вивести Україну на рівень стабільно процвітаючих європейських держав. І профспілки України переконані, що це можливо за умови досягнення миру, солідаризації громадянського суспільства, влади і бізнесу.

Разом з тим профспілки критично ставляться до результатів проведення реформ сьогодні. Вони не повинні бути формальними і поспішними, а такими, що забезпечать створення нових робочих місць, гідну оплату праці, безпеку на виробництві, робітничу демократію.

Саме тому, сьогодні, 7 жовтня 2015 року відбудуться громадські слухання «Профспілкові ініціативи з новітньої політики оплати праці в контексті євроінтеграції», присвячених відзначенню Всесвітнього дня дій за гідну працю, які проводить Федерація профспілок України.

Початок заходу об 11-00 за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 1, Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий палац), 2 поверх, Блакитна зала.

До участі запрошено народних депутатів України, представників МОП, ПРООН, Представництва ЄС в Україні, центральних органів виконавчої влади, Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, СПО сторони роботодавців на національному рівні, профспілкових, наукових та громадських організацій, ЗМІ.

Слуханням передуватимуть інформаційні пікети, організовані профспілками України.

За матеріалами ФПУ
0
7 жовтня 2015
2 699

Схожі публікації


Догори