Наука в інтересах сталого майбутнього

Наука в інтересах сталого майбутньогоСаме з такою темою цьогоріч відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку. Це міжнародне свято, що відзначається щорічно 10 листопада й рекомендовано в 1999 році на Всесвітній науковій конференції (World Science Forum) у Будапешті, офіційно засноване ЮНЕСКО.

Вперше в глобальному масштабі Всесвітній день науки було відзначено у 2002 році з метою підвищення усвідомлення світовою громадськістю користі науки. Цього дня вшановуються наукові традиції, досягнення вчених країни та світу.

Щорічно міжурядовим і неурядовим організаціям, науково-дослідним установам, професійним асоціаціям, університетам, школам, громадським організаціям, засобам масової інформації ЮНЕСКО рекомендує організовувати власні святкування Всесвітнього дня науки – різноманітні заходи, круглі столи, слухання, презентації, відкриті уроки тощо.

Українська наука сьогодні, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій праці наших вчених має свої наукові школи та технологічні розробки, проте потребує реформування та належної державної підтримки.

Профспілка працівників освіти і науки України щиро вітає зі святом науковців, викладачів, майбутніх вчених – студентів та аспірантів!

Зичимо вам нових творчих успіхів, відкриттів та підкорення найвищих наукових вершин!


Завантажити звернення Генерального директора ЮНЕСКО Ірини Бокової з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку poslsnnja_bokovoi.pdf [171.4 Kb][67] Завантажити Переглянути документ онлайн
0
10 листопада 2015
2 268

Схожі публікації


Догори