Єдність в умовах децентралізації влади: семінар заступників голів

Основні напрями роботи організаційних ланок Профспілки щодо зміцнення єдності та консолідації профспілкового руху в умовах децентралізації влади – за такою темою 5- 8 вересня 2016 року відбувся семінар заступників голів обласних, Київської міської організацій Профспілки працівників освіти і науки України.

Цьогоріч гостинною стороною виступила Волинська обласна організація Профспілки, базою для проведення заходу обрано Навчально-методичний центр профспілок Волинської області.

Навчання було насиченим, поєднувало лекційно-аудиторну роботу, практичні елементи із змістовним дозвіллям. Усі заняття були побудовані у формі постійного спілкування доповідачів і аудиторії, що дало можливість колегам поспілкуватися та подискутувати. А візуальльний супровід лекцій поліпшив засвоєння нових знань, адже лектори супроводжували виступи презентаціями та відео.

У роботі заходу взяли участь заступники Голови Любов Гарбаренко, Сергій Романюк, голова Волинського обкому Василь Грановський, голова ФПО Волинської області Іванна Дубинка-Філозоф, заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна, директор НМЦ ФПО Волинської області Галина Даниленко.

Діяльність організаційних ланок Профспілки в умовах децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування – питання, якому було відведено чільне місце всього часу навчання.

Так, Любов Гарбаренко у своєму виступі окреслила основні завдання для виборних органів Профспілки в цьому процесі, які полягають насамперед, у збереженні цілісності та єдності організаційних ланок Профспілки, активній участі у бюджетному процесі та у формуванні достатніх обсягів фінансування освіти на місцях; недопущенні руйнації системи ПТНЗ, а також контролі за дотримання норм законодавства щодо виплат працівникам галузі освіти.

Продовження роботи у форматі круглого столу відбулася дискусія щодо бюджетного освітнього процесу та ролі профспілок у ньому, правових аспектів діяльності оргланок Профспілки щодо підтвердження статусу неприбутковості в державних органах та податкових новацій, яку вів заступник Голови Профспілки Сергій Романюк.

Питання іміджу організації та присутності у медіапросторі розкрила завідувач відділу апарату ЦК Профспілки Інна Михальченко, яка окреслила ефективні інструменти та сервіси для створення іміджу Профспілки у інформаційному просторі.

На завершення навчання колегам була надана можливість оглянути начальні заклади області, обмінятися досвідом із різних аспектів роботи та відібрати родзинки для подальшого використання у діяльності.

Загалом, організаційна та змістовна складові семінару були досить схвально оцінені учасниками заходу, адже саме таким, на їхню думку, має бути сучасне навчання. І резюмуючи його, заступники голів дійшли висновку, що змістовні семінари – це один із найкращих засобів обговорити важливі питання, чудова нагода поділитися напрацюваннями, висловити свою точку зору, обговорити складні питання, а головне – набути нових знань для ефективної роботи усієї організації.

          
1

Схожі публікації


Догори