Доплати за окремі види педагогічної діяльності: постанова Уряду

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України інформує, що 14 лютого 2018 Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 72 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. № 1096», а також постанову Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 № 1096 «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності» з урахуванням внесених змін.

Відповідно до зазначеної постанови запроваджуються доплати у розмірі 20% за класне керівництво у підготовчих класах спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку.

Положення про спеціальну загальноосвітню школу (школу-інтернат) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 15.09.2008 № 852, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 22.12.2008 за № 1219/15910.

Запроваджено також доплату за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти у граничному розмірі 20%.

Установлено, що зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів тільки за години роботи у цих класах (групах).

При цьому зазначаємо, що при погодженні проекту зазначеної постанови ЦК Профспілки працівників освіти і науки України неодноразово наполягав на запровадженні підвищень ставок заробітної плати та посадових окладів педагогічних та інших працівників, які працюють в цих класах та групах, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 20.04.2007 № 643 «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» за роботу в навчальних закладах для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку або за наявності в них таких груп.

 

Завантажити документ post-kmu-72-zmni-1096.pdf [326.7 Kb][1172] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори